Меню

Избрани новини

Фен зона

Съдят Стивън Кинг с 500 млн. за плагиатство

Стивън Кинг
Снимка: публична снимка

Обвинен е че е окрал колегата си Стивън Грант

Американският писател Стивън Кинг ще трябва да плати 500 милиона долара обезщетение за плагиатство в цикъл от романи "Тъмната кула", съобщава TMZ.

Кинг е обвинен от своя сънародник и автор на комикси Стивън Грант, че в своя цикъл „Тъмната кула" е заимствал своя образ Роланд Дешейн от неговия герой Рестин Дейн. Сходствата са, че и двамата пътешестват във времето, борят се с чудовища, не остаряват и обичат приключенията, както и че носят каубойски дрехи.

Грант е подал съдебен иск до Кинг на стойност 500 млн. долара, с претенциите, че е окраден. В него се казва, че самият Кинг е признал, че е чел комиксите, които са публикувани между 1977 и 1983 г. А 8-те части на „Тъмната кула" са излезли между 1982 до 2012 г.

"Тъмната кула" е серия от осем романа, написани в стил фентъзи, ужаси, научна фантастика, уестърни, както и други жанрове. Поредицата разказва историята на Роланд Дешейн и неговите пътувания в търсене на Тъмната кула. Първата книга е публикувана през 1982 г., последната е от 2012 година. През юли излиза филмова адаптация на цикъла с Матю Макконъхи и Идрис Елба.

Касъл Рок тийзърКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза