Меню

Избрани новини

Риалити

Ужас в ефира! От NOVA се замислят дали да не върнат „Биг Брадър“ на екран!

Коронавирусът е на път да възкреси шоуто „ВИП Брадър” в родния ефир

 

След внимателно обмисляне на ситуацията в NOVA са стигнали до извода, че "Биг Брадър" е единственото риалити, което може да се снима при спазване на всички изисквания за социална изолация. Участниците, които ще влязат в новата къща наесен, ще минат през тестове за Ковид-19.


След 16 години на екран и 22 сезона „Биг Брадър” отстъпи миналата година своето запазено място в ефира на шоуто „Игри на волята”, причината беше основно ниският рейтинг. Подобно нещо се е случвало само по време на финансовата криза когато шоуто не е излъчвано през 2011 година.

Макар и да не натрупа голяма популярност, „Игри на волята“ очевидно е донесло достатъчно приходи, за да остане в програмата и да бъдат обявени кастинги за втори сезон още в деня, в който бе излъчен финалът на първия.

Тогава обаче никой не е подозирал появата на извънредната ситуация, в която днес целият свят се намира. Благодарение на пандемията от новия коронавирус екипът на предаването поне засега замразява плановете си за нов сезон, писа Уикенд.

Причината за това решение е, че подобно риалити изисква прекалено дълги кастинги, през които минават много участници от всякакви социални, възрастови и етнически групи. Това прави невъзможно спазването на социална изолация и дистанция, препоръчани от щаба на ген. Мутафчийски и правителството.

За момента подобен кастинг представлява твърде голям риск за здравето на екипа, а и за самите участници, смятат от екипа на „Олд скул“, които продуцират и „Биг Брадър“.


Далеч по-лесно за осъществяване и снимане се оказва „Биг Брадър” и неговите ВИП вариации. Там всички кастинги могат да бъдат прескочени, тъй като договорките могат да протекат чрез чатове и телефонни разговори.

Дори и тежката ситуация в момента да бъде преодоляна съвсем скоро, специалистите не изключват вероятността от поява на втора вълна на заразата наесен. Ето защо всички участници в следващ сезон на „ВИП Брадър” ще минат през тест за коронавирус точно преди влизането си в къщата. След това те няма да имат никакъв физически контакт с външния свят и на практика ще бъдат под карантина.


„ВИП Брадър” спря миналата година не само защото от телевизията осъзнаха, че публиката иска нещо различно в ефира, а и защото конкурентите от „Фермата“ разбиха на пух и прах рейтинга на брадърите.

Сега обаче новите условия на ситуацията променят намеренията. Освен, че е лесно за осъществяване, шоуто ще звучи актуално на фона на изолацията заради пандемията.

Освен това, от bTV спряха всички външни продукции. Основният конкурент на „Вип Брадър“ – „Фермата“ е едно от тези шоута. Кастингите за предаването засега са прекратени, както са замразени и плановете за произвеждане на продукцията от Иван и Андрей, основни изпълнители на външните поръчки на bTV.

В момента всички предавания произвеждани от „Междинна станция“ са спрени от ефир и призводство до подобряване на ситуацията и завръщане на рекламодателите.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

На кой от изброените тв риалити формати сте фен?

През новия пролетен сезон телевизиите ще ни залеят с много риалити програми и предавания. За кое от тях ще отделите от свободното си време и ще гледате с удоволствие?

 

Покажи резултати