Меню

Избрани новини

Риалити

След тежко боледуване Анахид Тачева издъхна в хоспис!

Бабата на Деси Цонева от години беше в Америка

 

Популярната говорителка от тоталитарното време на Българската национална телевизия Анахид Тачева е издъхнала на 18 ноември на 82-годишна възраст.

 

Тачева, която прекарва последните години от своя живот е отдала кариерата си на Българската национална телевизия, като от 1962 г. е говорителка на новините "По света и у нас".

 

Приятели, колеги и близки ще могат да си вземат последно сбогом с нея в сряда от 14:30 часа в църквата "Свети Седмочисленици" в столицата. 

 

 

 

Анахид Мелкон Тавитян е родена на 15 октомври 1940 година в София. Веднага, след като завършва гимназия през 1958 г. се омъжва за актьора Коста Цонев. Първородното им дете е журналистът Димитър Цонев, който внезапно почина от масивен инсулт през 2016 г. От брака си с актьора Тачева има и дъщеря Теодора.

 

През 1962 г. Анахид Тачева печели конкурса на БНТ и оттогава дълги години е говорителка на първа програма на националната телевизия.

 

След като се развежда за втори път с Коста Цонев, красивата говорителка се омъжва за Васил Тачев и се ражда дъщеря им Анахид. 

 

След смъртта на Димитър Цонев, бившата говорителка на БНТ замина при семейството на по-малката си дъщеря в САЩ, а здравето й бе разклатено заради прогресираща деменция.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Вярвате ли, че Юлиан Вергов е пребил Диана Димитрова?

 

Покажи резултати