Меню

Избрани новини

Клюкарник

Радина Червенова с 1440 лева пенсия

Водещата вече е в редиците на пенсионерите.

 


През февруари Радина Червенова става на 63 и навършва необходимата възраст за пенсиониране. Радина е подала документи и изчаква да разбере в какъв размер ще бъде пожизненото й възнаграждение.

 

От НОИ й казали, че със сигурност ще удари тавана, който от 1 януари е 1440 лева. Предвид факта, че журналистката е работила цели 35 години в Националната телевизия и е получавала солидна заплата, това е напълно заслужено. Тя обаче няма да разчита само на пенсията. С мъжа й Коко Каменаров основаха своя фирма за рекламна дейност, от която имат собствени доходи. 


След напускането на телевизията, Радина се е отдала и на другата си страст - писането. В момента тя подготвя първата си авторска книга, за която получила вдъхновение насън. Говорителката признава, че не й липсва работата в бТВ, а по-скоро обстановката и колегите. Радина не успя да дочака и да почерпи колегите за пенсионирането си.

 

Тя напусна преждевременно, когато мъжът й Коко Каменаров бе заменен от новия директор Емил Кошлуков. Истинската причина обаче не била негативно отношение към новия директор, а тежки здравословни проблеми.


Дълго време Радина водеше борба с рака, но от година насам е напълно здрава и болестта вече е зад гърба й. Тя най-после е намерила време да се посвети на деца и внуци. Най-голямата й дъщеря Деси е в Швейцария. Преди 5 години тя дари Червенова с внучка Оливия, пише "Минаха години". 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза