Меню

Избрани новини

Пикантерии

Дибидюс по време на комунизъм! Разпространиха скандални снимки на „Ритон“ от зората на кариерата им

Кадрите са заснети за обложка на плоча, „Балкантон“ цензурира голите решения

В Интернет пространството изплуваха скандалните за времето си голи снимки, които през 1981 г. са забранени за отпечатване върху виниловата плоча "Прегърни ме" на дует "Ритон"!

Наскоро ПИК писа за безмилостната цензура, на която "Балкантон" подлага авангардните за онова време виждания на гърдестата Катя и снажния Здравко за обложката на плочата им.

Комисията от културтрегери и партийни функционери, която трябвало да одобри визията на хартиената опаковка, била меко казано шокирана от кадрите, с които младото тогава семейство се надява да мине с едни гърди напред пред конкуренцията. И докато сега артисти със съмнителни качества стават звезди с голота, навремето на разсъбличането не се е гледало с добро око.

Първоначално, Катя и Здравко предлагат снимка, на която Здравко е гол, а Катя по бяла рокля с тънки презрамки, смъкната щедро, почти до кръста. Кадърът категорично е отхвърлен от българската звукозаписна компания с мотив, че е извън пределите на благоприличието и обществения морал.

Катя и Здравко - дует Ритон

Второто предложение на дуета Здравко е облечен, по сако, а Катя - отново гола до кръста. "Балкантон" отхвърля и тази снимка. Обложката е отпечатана едва от третия опит. Условието снимката да бъде одобрена е да се виждат поне сантиметър-два от бялата рокля на едрогърдата ритонка.

И второто предложение било отхвърлено от маститата комисия

Във финалния вариант се вижда роклята на едрогърдата Катя от "Ритон"

Вече над 35 години "Ритон" не се осмели да покаже забранените кадри. Освен в техния личен архив обаче фотосите са "дремели" и в колекцията на ценител на българската естрада. Именно от него тръгва тяхната дигитална слава, съобщава ПИК. 

В началото на 80-те диското е в апогея си, а нежната половинка на дуета, който винаги е бил с крачка пред другите, е с актуалната за епохата прическа със студено къдрене.  

 Коментари (1)

Киро Катето е голяма сладурана!
18.03.2018 10:25 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза