Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Печалбари трупат на гърба на Стоянка Мутафова! (снимка)

Цената на монетата с нейния лик скочи 10 пъти

 

От понеделник Българската народна банка пусна в обращение медната възпоменателна монета на тема "100 години от рождението на Стоянка Мутафова", тя е от серията "Български творци" - номинал 2 лв. и на цена от 30 лева, като всеки желаещ може да закупи до два броя от нея.

 

Монетата в памет на легендарната актриса Стоянка Мутафова се оказа особено апетитна и на пръв поглед изглеждаше, че народната артистка има огромен брой почитатели, които се редиха цяла нощ за да купят лимитираната нумизматична ценност.

 

Оказа се обаче, че хората на извилата се пред БНБ опашка далеч не са колекционери или ценители, някои от тях даже не знаеха какво означава думата „нумизмат“, видя репортер на LifeOnline.bg.

 

Много от хората, които мръзнаха в студа за да се сдобият с монетата по повод 100 годишния юбилей на голямата Стояна, са платени от спекуланти, които целят да изкупят количеството и после да препродават на многократно завишена цена.

 

Според източник на нашата медия, всеки един от кибиците на опашката е получил по 50 лева за да стои в студа на опашката.

 

Въпреки че монетата ще се продава още един ден до утре, тя вече се предлага в интернет на цени от 200 до 650 лева, съобщи БНТ.

 

 

Няколко часа след пускането й в обращение, от един от най-големите сайтове за свободна онлайн търговия стана ясно, че обявите от понеделник за монетата са публикувани от 10 часа сутринта, най-много се появяват в следобедните часове, а има и такива, които са от дни преди изобщо да се предлага от БНБ.

 

На лицевата страна на монетата е изобразен ликът на Стоянка Мутафова, родена на 2 февруари 1922 г. Обичаната артистка напусна този свят на 6 декември 2019 г. след дълго и продължително боледуване. На 97-годишна възраст тя бе най-възрастната активно играеща на сцената актриса.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза