Меню

Избрани новини

Звездите

Стояна на 97!

Госпожа "Стихийно бедствие" посреща празника на сцената

Легендата на българските кино и театър Стояна Константинова Мутафова, по-известна като Стоянка Мутафова, посреща днес своят 97-ми рожден ден.

Истинското име на актрисата е объркано в един афиш и сега е позната на всички като Стоянка.

Родена е в София на 02.02.1922 година, в семейството на драматурга в Народния театър "Иван Вазов" - Константин Мутафов.

Има 3 брака, една дъщеря и поне 100 роли в театъра, десетки в киното и 20 почетни награди и отличия, включително орден "Стара планина".

С дъщеря си Муки

Една от най-обичаните и талантливи български актриси ще отпразнува рождения си ден с грандиозен спектакъл, с който ще отбележи и 70 години на сцената.

На сцената специално участие ще вземат Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, Тоника Домини, и още от най-големите звезди на родната театрална и музикална сцена, 

"Кралицата на българската комедия", както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли.

И млади и стари помнят превъплащенията й в "Специалист по всичко", "Любимец 13", "Топло", "Бялата стая", "Кит", "Езоп", "Столичани в повече" и на сцената в "Големанов", "Ревизор", "Дванайсетте стола", "Баня", "Столетие мое" и много други.

Юбилейният ѝ спектакъл тази вечер ще бъде до известна степен изненада за самата рожденичка, разкриха организаторите.

Водещи на събитието ще бъдат актьорите Аня Пенчева и Кирил Ефремов.

Зала 1 на НДК се е оказала тясна за всички фенове, приятели и почитатели на великата Стоянка Мутафова, желаещи да я почетат и поздравят навръх 97-ия й рожден ден.

Интересът към уникалното събитие - спектакълът СТОЯНКА МУТАФОВА - 70 ГОДИНИ НА СЦЕНА е наистина огромен и затова "Госпожа Стихийно бедствие" е готова да повтори празника на 12 март 2019 г., отново в зала 1 на НДК. 

Няколко дни преди рожденият си ден голямата Стояна си пожела - да е здрава на сцената!

Екипът на LifeOnline.bg поздравява г-жа Мутафова за рожденият й ден и по случай 70-годишният юбилей на сцена, и й пожелава здраве, дълголетие и все така висок дух!
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза