Меню

Избрани новини

Звездите

Бразилка спъна Стоянка Мутафова за „Гинес„

Стоянка Мутафова
Снимка: Facebook

Не пари разделиха актрисата с рекордьорското отличие

Стоянка Мутафова няма да бъде „най-възрастната активно играеща актриса“ в книгата с рекордите на „Гинес“. Тази информация пристигна в писмо, изпратено до българския културен институт в Лондон, предаде Нова телевизия.

Това опроверга слуховете, че кралицата на българската комедия няма необходимите 15 000 лева, за да придобие „званието“.

Оказва се, че бразилската актриса и певица Дерси Гонсалвеш, участвала във филм на 101 годишна възраст, изпреварила нашенката. Именно съществуващият вече в тази категория световен рекорд  е посочен като причина за отказа.

Кандидатурата на Мутафова, която през февруари навърши 95 години, беше внесена в централата на „Гинес“ през ноември миналата година.  Преди време Агенция „Ройтерс“  написа, че Стоянка Мутафова става най-възрастната играеща актриса в света след смъртта на 102-годишния руски актьор Владимир Зелдин.

Друга световно известна актриса, по-голяма с няма и месец от Стоянка, е американската комедийна актриса Бети Мериън Уаит. Бети е удостоена със седем награди „Еми“, 20 номинации и със звезда на алеята на славата. На 17 януари 2012, тя празнува своята 90-годишнина, като през същата година започва да води предаването „Страрчета разбойници с Бети Уайт“, което я прави най-възрастната водеща. Бети е известна с ролите си в сериали като "Жега в Кливланд" и "Кости".

 Коментари (1)

Nik Ми и Betty White е по възрастна от Стоянка и все още играе. Да, вярно, че разликата във възрастта им е две седмици, но все пак...
27.04.2017 09:43 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати