Меню

Избрани новини

Афиш

Хари Потър с рекорден брой номинации за наградата Оливие

Постановката има общо 11 номинации за най-престижната театрална награда

Постановката създадена въз основа на пиесата на Джоан Роулинг, "Хари Потър и прокълнатото дете" претендира за британската театрална награда Лорънс Оливие в 11 категории. Това е абсолютен рекорд в историята на наградата, съобщи BBC.

Пиесата разказва за живота на порасналият магьосник с белег на челото. Действието започва 19 години след събитията от книгата "Хари Потър и Даровете на Смъртта". По това време, Потър, на около 40 години е женен и работи в Министерството на магията. Неговият син тийнейджър Албус трудно се справя с "тежкото бреме" на семейното наследство.

Роулинг създава пиесата след публикуването на книгата в съавторство със сценариста и носител на BAFTA Джак Торн и режисьорът Джон Тифани. Билетите за постановката на сцената Palace Theatre в Уест Енд в Лондон са продадени за година напред.

За наградата Лорънс Оливие са номинирани актьорът Джейми Паркър (Хари Потър) за най-добър актьор, актрисата Нома Думезвени (Хърмаяни Грейнджър) за най-добра поддържаща роля. Постановката е номинирана също за най-добър режисьор, музика, хореография и като "най-добрата нова пиеса."

Наградата се присъжда от театралната общност на Лондон от 1986 г. и се смята за най-престижната театрална награда във Великобритания.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

На коя от топ дестинациите бихте почивали през зимата?

Азия, Карибския регион или Мексико са ви на сърце

 

Покажи резултати