Меню

Избрани новини

Афиш

Хари Потър с рекорден брой номинации за наградата Оливие

Постановката има общо 11 номинации за най-престижната театрална награда

Постановката създадена въз основа на пиесата на Джоан Роулинг, "Хари Потър и прокълнатото дете" претендира за британската театрална награда Лорънс Оливие в 11 категории. Това е абсолютен рекорд в историята на наградата, съобщи BBC.

Пиесата разказва за живота на порасналият магьосник с белег на челото. Действието започва 19 години след събитията от книгата "Хари Потър и Даровете на Смъртта". По това време, Потър, на около 40 години е женен и работи в Министерството на магията. Неговият син тийнейджър Албус трудно се справя с "тежкото бреме" на семейното наследство.

Роулинг създава пиесата след публикуването на книгата в съавторство със сценариста и носител на BAFTA Джак Торн и режисьорът Джон Тифани. Билетите за постановката на сцената Palace Theatre в Уест Енд в Лондон са продадени за година напред.

За наградата Лорънс Оливие са номинирани актьорът Джейми Паркър (Хари Потър) за най-добър актьор, актрисата Нома Думезвени (Хърмаяни Грейнджър) за най-добра поддържаща роля. Постановката е номинирана също за най-добър режисьор, музика, хореография и като "най-добрата нова пиеса."

Наградата се присъжда от театралната общност на Лондон от 1986 г. и се смята за най-престижната театрална награда във Великобритания.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати