Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Муки подгони печалбарите: Който ще пише книги за Стоянка да си плаща!

Грубешлиева влиза в съда заради книга издадена без уредени авторски права

 

Дъщерята на Стоянка Мутафова е твърдо решена да не позволи никой друг освен нея да печели на гърба на покойната й майка.

 

Мария Грубешлиева – Муки избухна гневно по повод опитите на неоторизирани лица да трупат дивиденти въз основа името на голямата ни актриса.

 

"Подигравка с паметта на Стоянка е да печелят на неин гръб. Става дума за журналистката Милена Нейова и нейния мъж Рашко Младенов. Тя иска да пише книга за майка ми, без да има моето разрешение! Няколко пъти се обръщах към писателката да си плати авторските права, но и до сега отговор нямам. Мисля да си търся правата в съда в най-скоро време". Това сподели опечалената щерка седем месеца след кончината на Мутафова.


Рашко Младенов и Милена Нейова търсили контакт с актрисата още приживе, като искали да им разказва истории от богатия си на емоции живот. Те обяснили, че проекта им е да издадат книга събрала случки от живота на великите ни артисти от миналия век.

 

 

Стояна дала съгласие, защото много уважавала Младенов. За съжаление договор така и не бил парафиран. В крайна сметка се оказало, че книжката е посветена само „Госпожа стихийно бедствие“ и вътре не са включени разказите на други артисти.

 

Възмутена Мутафова дори не посетила премиерата, а след като погледнала „творбата“, я определила като "подигравка".

 

Както LifeOnline.bg първо съобщи, с подобни права разполага пазарджишкият бизнесмен Благо Солов, който дълги години съпортва Стоянка. Той също подготвя биографично издание за живота на Стоянка Мутафова, както и документален филм.

 

По информация от източник на наш репортер, Солов е получил достъп до целия архив със снимки, записи, афиши и документи на актрисата още приживе, и подобно конкурентно издание обезсмисля неговата инвестиция.

 

 

Ето защо Муки смята, че от сдружение "Гласове", издаващи книгата, трябва да са наясно, че правата за авторството над интервютата с майка й трябва да се уредят финансово.Единствената наследница на обичаната артистка няколко пъти търсила контакт с Рашко Младенов и жена му, но ударила на камък.

 

В крайна сметка с помощта на юристи тя изпратила електронно писмо, с което заплашва да защити интересите си и името на Стоянка в съда.

 

„Не може така! Ако искат да си пишат за собствените майки без пари, да го направят, но това няма как да стане със Стоянка", ядосана е Мария.


Тя казва, че през годините мнозина се възползвали от името и таланта на известната й майка, но чак с такава наглост е за първи път.


Муки се възмущава от издателите на книгата, като отбелязва, че и преди са правени публикации, но всички са си плащали.

 

Няма да позволя да печелят на гъба на мама. Освен това в същият момент, когато пуснахме на пазара моята книга за майка ми "Добър вечер, столетие мое", излезе и произведението на Милена Нейова. Е, как може да се нарече това", излива мъката си Грубешлиева.


Според нея за уважение към личността на Стоянка от страна на Милена Нейова едва ли може да се говори, тъй като журналистката дори не е дошла на поклонението на майка й.


"Да, Рашко Младенов дойде. Те с него се имаха", признава опечалената пред столичен ежедневник. Двамата с мениджъра на майка й Евгени Боянов са твърдо решени да изправят използвачите в съда, ако не последва разбиране от Милена Нейова и нейния съпруг.

 

Те са на мнение, че всички у нас трябва да са наясно, че известните имена струват пари и не може току така да се използват безвъзмездно, а Евгени Боянов добавя, че в цял свят подобни неща са уредени с договор и хонорар.

 

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати