Меню

Избрани новини

Звездите

Преди да влезе в болница, Стояна изрече пророчески думи към покойната Невена Коканова: Вено, идвам при тебе!

Актрисата е в съзнание, отворила е очи и е контактна

Страховити думи изрече по БНТ Стоянка Мутафова! 97-годишната театрална икона, която в момента се бори за живота си във Военно-медицинска академия, очаква да се събере с най-близката си сред актрисите - покойната Невена Коканова!

Държавната телевизия излъчи интервю с Мутафова, записано дни преди да постъпи в болница в края на октомври. Госпожа Стихийно бедствие гостува в студиото на "Сан Стефано" заради предаването "БНТ на 60", посветено на юбилея на държавната медия. Записът е бил направен на 9 октомври, точно 10 дни преди Мутафова да бъде приета в болница. Това се случи на 19 октомври, а на 21-ви тя актрисата претърпя операция на жлъчката, от която все още не може да се възстанови. 

В студиото на БНТ Мутафова показа свежа мисъл и адекватно поведение, като изключим проблеми със слуха, обичайни за възрастта й. Драгомир Драганов задаваше на по-висок тон своите въпроси, за да може 97-годишната актриса да го чува. Огромни синини личаха по дясната ръка на Стояна. Те са от абокатите от честите влизания на актрисата в болница в последните месеци, писа ПИК. 

Пред водещия Стояна сподели спомени за най-големите български артисти, които вече не са сред живите - Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Невена Коканова...

"С Невена бяхме много близки приятелки. Не се деляхме двете. Каква беше тази наша дружба, тя  можеше да ми бъде дъщеря. Една и съща кръвна група бяхме. Много умна и разумна беше. Когато бях на някакъв кръстопът, тя ме насочваше. Много рано си отиде горката... Вено, скоро идвам при тебе! Ама, къде отивам и аз не знам, не съм наясно.

Не съм вярвала никога в Бог, питам се има ли, няма, ли. Но се кръстя, де. Като съм болна, се прекръстя и му кажа: "Господи, прибирай ме!". Но кой е той, къде е, какво е... Баща ми беше религиозен, ходеше в черквата и се молеше на Господ. Пред него не смеех да кажа, че не вярвам в Бог и че не ми е ясно кой е той", споделя Мутафова.

Вчера дъщерята на актрисата - Мария Грубешлиева съобщи за подобряване на състоянието на майка си:

"Стоянка Мутафова е стабилна, отваря очи, разпознава ни всички. За това съм изключително благодарна на хората от ВМА - ген. професор д-р Венцислав Мутафчийски, д-р Петров, д-р Нейчев и всички сестри, които обгрижват майка ми през цялото време. Правят го професионално и аз искам да им благодаря".

"Вълшебници са тези хора, и отношение имат, разбират как стоят нещата", каза Муки, която от притеснение по родителката си е отслабнала с повече от 10 килограма, но продължава да изглежда блестящо.

"Напоследък все се моля на Бог. Само в него ми е надеждата и в ръцете на докторите. Не всеки път ме пускат при майка ми и може би това е за добре, защото така от време на време свалям собственото си безпокойство по Стоянка. А тя разбира, чува ме и е в съзнание", допълни още Муки.


През цялото време до нея е мениджърът й Евгени Боянов.

"Не мога да се оплача от внимание. Няма човек, който да не ме пита дали се нуждая от помощ, от съдействие, но какво да кажа... това е моята лична мъка. Разбира се, че ще е така, майката е най-ценното в този живот", споделя още Мария.


Грубешлиева държи връзка и с хората от Сатиричния театър. Актрисата Добрина Гецова ще смени Стоянка Мутафова в постановката "Скакалци", в която влиза в ролята на тъща на Любо Нейков, пише ХотАрена.

"Няма да отменяме представлението", съобщиха от "смешната" ни трупа. Всички се надяват Госпожа Стихийно бедствие да се възстанови и отново да ги зарадва с присъствието си на представление.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати