Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Делото за убийството на Милен Цветков влиза във финална фаза – искат 15 години за Кристиан!

Текат пледоариите в залата

 

Държавното обвинение поиска 15 г. затвор за Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът и телевизионен водещ Милен Цветков.

 

От прокуратурата защитиха обвинението в умишлено убийство, като посочиха, че по време на делото той съзнателно и умишлено е употребявал наркотици, при това не инцидентно, а и в миналото.

 

Според прокуратурата Николов съзнателно се е качил в джипа си и по този начин е застрашил живота и здравето и на други хора, които са били на кръстовището.

 

От обвинението припомниха, че той е шофирал с наличие на 3 вида наркотици в тялото си - кокаин, амфетамини и канабис. Освен това е шофирал със значително по-висока от разрешената скорост - 99 км/ч и не е спрял на червен сигнал на светофара.

 

 

По време на финалните пледоарии по делото от прокуратурата посочиха, че освен 15 г. затвор той трябва да бъде наказан и с лишаване от право да управлява МПС. Според държавното обвинение има смекчаващи вината обстоятелства, които трябва да бъдат отчетени - той е млад, неосъждан, направил е опит да помогне на пострадалия веднага след катастрофата.

 

Ако бъде признат за виновен, Николов може да получи между 15-20 г. затвор или доживотен затвор. Пледоариите продължават.

 

На предишното заседание по делото Николов пред съдебния състав отрече да е съзнавал какво прави:

 

"Бях замаян, но не се чувствах неспособен да шофирам. Бях адекватен. Ако знаех, че в тялото ми има наркотици, нямаше да се съглася да дам проба и най-вече - никога нямаше да седна да шофирам. Щях да си хвана такси и да отида в болница."

 

По негови думи той е против наркотиците и само веднъж като тийнейджър е пробвал марихуана, но не му харесало, почувствал се зле и не е опитвал повече.

 

 

Кристиан Асенов Николов блъсна и уби Милен Цветков на 19 април 2020 г. на кръстовището пред мол "Парадайс" в София.

 

Припомняме, че Кристиан Асенов Николов е син на приближената до милионера Миню Стайков Десислава Николова, която е била и изпълнителен директор на винпром „Карнобат“.


Към момента на инцидента джипът се води собственост на фирма "Десислава Пешева-Комерс" ЕТ, която се занимава с винопроизводство. Фирмата е съдружник с "Винитера Карнобат" ООД, а офисът им е на столичния бул. "Джеймс Баучър".

 

Собственичката Десислава Крумова Пешева е съдружник на Миню Стайков в "Сис индъстрис", "Топаз продакшън" и Винпром "Карбонат". Част от въпросните фирми са регистрирани на същия адрес. 

 

 

Във фирма "АС ОПТИМУС" ЕООД Пешева е съдружник с бащата на шофьора Асен Александров Николов. Дейността на компанията е свързана с търговско представителство, инженеринг и строителство. Асен Николов пък е свързан с нея в още 8 фирми. 

 

В момента подсъдимият е под домашен арест с електронна гривна.

 

ВСИЧКО ЗА УБИЙСТВОТО НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ ЧЕТИ ТУК!

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (1)

Беси Ако бяхме нормална държава досега щеше да е взатвора и поне 20г
07.03.2022 16:58 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза

Какви светски новини искате да четете през 2023 година?

 

Покажи резултати