Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Мрежата избухна след новината за освобождаването на убиеца на Милен Цветков!

Известни личности зоват за по-голям обществен натиск

 

Coфийcкият грaдcки cъд пуcнa oт aрecтa Криcтиaн Никoлoв, пoдcъдим зa кaтacтрoфaтa, при кoятo зaгинa Милeн Цвeткoв.

 

Никoлoв, за когото бе установено, че е управлявал мощния си джип под въздействие на три вида наркотици, щe бъдe пoд дoмaшeн c aрecт, нo c eлeктрoннa гривнa, рeшихa мaгиcтрaтитe.

 

Новината вбеси обществеността, която не спира да се вълнува за съдбата на дрогираното и разглезено мамино синче, което помете със 100 км/ч. автомобила на нищо не подозиращият журналист, който примерно изчаква на червен светофар.

 

 

Известният фейсбук активист и политик Теодор Михайлов, припомни свой пост от 23 април 2020, в който е предвидил: „19 октомври 2021 г. - Кристиан Николов, обвинен в умишленото убийство на Милен Цветков, излиза от ареста с по-лека мярка. Само казвам, не се заяждам.“, сега иронично се извинява, че е объркал дата – 1 септември 2021.

 

„Пускат убиеца на Милен Цветков под домашен арест? (БИЛ СТРЕСИРАН В ЗАТВОРА) Аз съм зловещо смразен и скандализиран. ХОРА! ТАЗИ ДЪРЖАВА ПОТЪВА, СПАСЯВАЙТЕ СЕ! ВНИМАНИЕ - УБИЕЦ НА СВОБОДА“, пък написа музикантът, режисьор и мултиартистичен персонаж Дбийсън Брад Люйс.

 

Междувременно днес стана ясно, че Софийска градска прокуратура е внесла протест срещу определението на Софийски градски съд, с което е изменена мярката за неотклонение на подсъдимия Кристиян Николов от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

 

Извършеното от него престъпление е квалифицирано като умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт, съобщават от държавното обвинение, цитирани от Tribune.bg.

 

 

СГП не споделя изводите на съда относно това, че продължителността на задържането на подсъдимия за период от около една година и четири месеца е довела до намаляване опасността той да извърши ново престъпление и за липса на реална опасност той да се укрие.

 

Прокуратурата счита, че срокът на задържането на Николов до настоящия момент не е прекомерен, с оглед тежестта на извършеното от него престъпление и необходимите за изясняване на обективната истина действия по разследването.

 

От събраните доказателства се установява съпричастността на подсъдимия към тежкия пътен инцидент, съзнателната употреба на наркотични вещества от него и предприемането на управление на автомобил след употребата на различни видове наркотици. Налице е наличието на пряка и непосредствена връзка между произшествието и смъртта на пострадалия, създаването на реална опасност за здравето и живота на голям брой други участници в движението.

 

В хода на делото са събрани доказателства и за други противозаконни деяния, извършвани от подсъдимия, свързани с придобиване и употреба на наркотични вещества и изградени трайни навици за същото. С оглед на това Софийска градска прокуратура счита, че доказателствата по делото сочат за съществуването на реална опасност Кр. Н. да извърши престъпление.

 

Налице е и другата предпоставка за налагане на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо подсъдимия, свързана с опасността той да се укрие. Същият трайно е живял в чужбина и разполага с възможности да организира укриването си с цел избягване на реализирането на наказателна отговорност.

 

Софийска градска прокуратура счита, че единствената мярка за неотклонение спрямо подсъдимият продължава да бъде „задържане под стража“. Изменението й в „домашен арест“ е неправилно и незаконосъобразно и като такова следва да бъде изменено.

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати