Меню

Избрани новини

Звездите

Ален Делон: как семейна кавга превърна живота на легендата на френското кино в трагедия?

За трагедията на семейството му у нас се знае малко

 

Ален Делон, последната суперзвезда от златния век на френското кино, се завърна на първите страници. Но не защото се е снимал във филм или се е оженил отново на стари години. Някога го наричаха най-красивия мъж в киното. Но това време отдавна отмина: сега 88-годишният актьор е стар, болен и води живот на отшелник.

 

Последната трагедия с Делон в главната роля беше разпадането на семейството му. Разиграва се обаче не на екрани, а в медиите, пред шокирана публика, чиито емоции варират от ужас до възторжено любопитство.

 

Трите деца на актьора отчаяно се борят за трохите от бащината любов и мястото, подготвено за тях в неговата посмъртна слава.

 

"Птиците се крият, преди да умрат. Големите животни умират в светлините на прожекторите", започва дълга статия във вестник Le Monde за семейната вражда Делон.

 

В тази история, както пише вестникът, присъстват всички елементи на класическата гръцка трагедия: воюващо семейство, рушаща се къща, която дори не помни ехото на смеха, който някога е звучал в нея. Но основното е страданието на главния герой, който е преследван от демоните на бурната си младост.

 

За французите Делон остава най-великото въплъщение на големия хищник-прелъстител, който плени Европа през главоломните 60-те години. Той плени публиката в такива филмови шедьоври като „Леопардът“ и „Роко и неговите братя“.

 

 

В продължение на десетилетия те следят с очарование не само етапите от плодотворната му кариера, но и възходите и паденията на много разнообразния му личен живот, разгръщайки с нетърпение страниците на списание Paris-Match и други издания, специализирани в живота на известни личности.

 

Те знаеха, че Делон има три деца: двама сина и една дъщеря от две различни жени. Както и фактът, че имаше трети син, когото актьорът така и не припозна и който вече не е между живите.

 

Но през последните две седмици те откриха дълбоко разделение в самото сърце на семейство Делон: трите признати деца не можаха да намерят нищо по-добро от това да споделят взаимни претенции с медиите. Изразявайки какво кипи, те не се свеняха от обиди, обвинения, съдебни дела или тайно записани разговори.

 

Първи на сцената излезе 59-годишният Антъни Делон, актьор и син на първата съпруга на Ален – Натали. Той даде интервю за Paris-Match, в което обвини по-малката си (полу)сестра Анушка в лъжи и интриги, защото уж криела резултатите от когнитивните тестове на баща им.

 

33-годишната Анушка, дъщерята на втората съпруга на Ален, холандския модел Розали ван Бреемен, не остана мълчалива и предприе контраатака, която беше изразена в изявление, публикувано от нейния адвокат. В него се твърди, че бащата на Антъни „не може повече да търпи агресивното поведение на сина си, който постоянно настоява, че той [бащата] не е на себе си“.

 

 

Братът и сестрата не спряха дотук и за пореден път се обидиха публично, този път по френската телевизия.

 

След това третото дете на актьора, братът на Анушка и полубратът на Антъни, 29-годишният Ален-Фабиен, се намеси в конфликта на страната на брат си. Той публикува тайно направен запис в Instagram, на който (по негови думи) Анушка шушука гадни неща на баща си за братята си.

 

Ален Фабиен Делон / снимка: instagram.com/alfa_delon/

Тогава дойде време за взаимни дела, свързани с лечението на Делон, който получи инсулт през 2019 г. Актьорът страда и от друго сериозно заболяване, което френските медии не назовават.

 

На 13 януари т.г., той е бил прегледан от назначен от съда лекар, но децата веднага оспорили заключението му.

 

Съдебният спор около възрастната звезда не се ограничава само до децата му. Някъде на заден план се очертава друг герой: 66-годишната Хироми Ролин, бивша икономка и/или (в зависимост от това с кого говорите) любовница на Делон.

 

Миналата година децата на актьора, демонстрирайки рядко единодушие, я изгониха. Ролин заведе дело срещу тях, твърдейки, че са изложили на риск живота на баща си, като не са му дали необходимите лекарства.

 

Трагедията се разиграва в имение, построено от Делон в гората на 120 км югоизточно от Париж. Именно там той живее с най-малкия си син Ален-Фабиен. Вярно, от време на време и  другите деца посещават баща си.

 

Имението е почти напълно откъснато от външния свят и според Ален-Фабиен отдавна се е превърнало в жалка сянка на това, което някога е било. „Всичко непрекъснато се разваля, електричеството не работи“, каза той.


Най-тъжното е, че всички страни в конфликта признават: въпреки че Ален Делон е физически слаб и не винаги адекватно възприема реалността, той все още е разумен през повечето време и е наясно с катастрофалната значимост на това, което се случва със семейството му.

 

Много френски коментатори смятат, че корените на тази трагедия отиват дълбоко в миналото от живота на самия актьор.

 

Детството и младостта на Делон далеч не са били безоблачни. Може би тежките събития от миналото са оставили толкова дълбока следа в душата му, че той никога не е успява да установи нормални отношения със синовете си.

 

Той е роден в покрайнините на Париж през 1935 г. На четиригодишна възраст, след като родителите му се развеждат, той трябва да живее в приемно семейство.

 

Той не обичал училището и често пропускал часовете. Записва се в армията и участва във войната в Индокитай, но е изправен пред военен съд за кражба на джип. Връщайки се в Париж в края на 50-те години, Делон живее сред проститутки и гангстери, но след това, благодарение на необикновения си външен вид, навлиза в света на киното.

 

Както пише вестник Le Monde: „Няма съмнение, че неговото его, огромно, но никога не осъзнато напълно от него, го кара да смята синовете си за потенциални съперници, чиито амбиции трябва да бъдат потушени в зародиш.“

 

Не е тайна, че Делон се отнасял много грубо със синовете си, които в резултат на това злоупотребяваха с наркотици, боравеха с оръжия и имаха проблеми със закона.

 

Но с дъщеря му всичко беше съвсем различно. През 2008 г. той каза за Анушка - „никога не съм казвал толкова често на жена, че я обичам“.


 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Anouchka Delon (@anouchkadelon)

 Анушка с баща си Ален Делон.

 

Третият син на Делон имаше още по-лош късмет. Майка му е немската рок звезда Нико (един от членовете на Velvet Underground). Ари Булон е роден през 1962 г., но Делон никога не признава бащинството си.

 

Собствената майка на Делон помогнала да отгледа момчето, за което беше сигурно, че той наистина е неин внук. Ари почина миналата година в Париж от свръхдоза наркотици.

 

Според завещанието на Делон половината от състоянието му ще отиде при Анушка, а другата ще бъде разделена между двамата му сина.

Оказва се обаче, че разногласията между братята и сестрата не са за пари.

 

Те отчаяно се борят за любовта на баща си и за това какво място ще им бъде отредено в посмъртната му биография.


 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза