Меню

Избрани новини

Звездите

Кой наследи милионите на Бисер Киров – води ли се война за наследството му?

През годините изпълнителят натрупал имоти и авоари за милиони

 

Четири години след смъртта на естрадната легенда Бисер Киров роднините му не могат да разделят оставеното им наследство. Певецът издъхна на 6 ноември 2016 г. в Берлин, където се лекуваше от левкемия, повален от масивен инсулт. Приживе не написа завещание, за да избегне разцеплението на фамилията.

Обичаният от поколения изпълнител се славеше като един от най-богатите в жанра, натрупал пари и имоти от близо 5 милиона долара по време на дългогодишната си кариера и своите над 4000 концерта по света и у нас.

Тъй като последните повече от 2 десетилетия от живота си Киров изкара в Русия, наследството му се делило според руските закони. Така вдовицата му Митка наследила 75% от цялото му имане, а синът му останал с почти празни ръце.

Както е известно, малко преди своята смърт изпълнителят на „Юноша” погреба дъщеря си Венциноса, която си отиде след дълга битка с рака само на 42 години и остави две невръстни сирачета, като по-малкото – Максимилиян, беше само на две годинки.

За децата се грижела баба им Митка, която използвала парите на покойния си съпруг, за да ги гледа по възможно най-добрия начин. Децата на сина на Киров – Бисер-младши, обаче не получавали и пукнат грош. Според запознати наследникът на певеца имал добра и доходоносна работа в чужбина, но наскоро купил голяма къща с ипотечен кредит на 60 километра от Берлин, а заема изплащал сам самичък. Децата му посещавали обикновени градини, а тези на сестра му били в частни училища.

Дали вдовицата на певеца и синът му ще влязат в съдебна битка за наследството му, не е ясно. Известно е само, че освен спестяванията естрадният ас оставил на близките си апартаменти в центъра на Берлин, Москва и София, които също стрували милиони, писа ПИК цитирайки Ретро.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза