Меню

Избрани новини

Музика

„Баба ми е фаталната жена“ на Петя Буюклиева е немска песен

Песента е заела позиция 8, в десетката на 100-те най-големи хита на Германия

Човек не може да направи всичко съвсем сам в живота си, дори и Бог трябва да помогне, казва една от една от българските певици с най-голям диапазон на гласа.

И днес  59-годишната естрадна дива Петя Буюклиева  продължава да се развива, за да бъде модерна и актуална.  Когато и дадат песен  й трябват 5 минути, за да реши дали я иска и влиза да я запише в студио. Това разказа самата тя, в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ1.

Най-големия комплимент, който е чувала за себе си е получен в Хавана, Куба когато е отишла да получи 4 от 5-те награди, за които  е била номинирана в местен конкурс.  Там са я нарекли – „С глас на птица, прелетяла океана“.

Тежки обиди за щастие не е получавала в живота си, но се е чувствала наранена, когато умишлено не са я включвали в концерти по време на демократичните промени у нас, тъй като са я припознавали като „червена“ певица.

Естрадната музика е вечна – според  асеновградчанката. Така е правена - стойностни са текстовете, аранжиментите и самото време е катализатор за тях.

В естрадната музика има една непреходност.  Как ще пеят моите млади сега колежки след  40 години – „А каква си антилопа, газела...“ , пита реторично неувяхващата роза на българската естрада.

Гласовитата  певица ще вземе участие в голям Предколеден концерт, организатор на който е БГ Мюзик Къмпани, заедно с цяло съзвездие от бг изпълнители, сред които Йорданка Христова, Марги Хранова, Панайот Панайотов, Роси Кирилова, Трамвай Номер 5 , Орлин Горанов, Силвия Кацарова и др.

Мегаконцертът ще се проведе на 11 декември в зала 1 на НДК – София от 20 часа, провери репортер на LifeOnline.bg.

Петя определя себе си като абсолютен перфекционист, а най-голямото й достойнство е,  че винаги с каквото и да се заеме никога не го оставя недовършено.

Към днешна дата продължават ангажиментите на ексцентричната изпълнителка  из Европа. Като конвертируема певица, за каквато се определя самата тя, за нея са писали и руски, и  немски композитори.

„Баба ми е фаталната жена“ е написана от немски автори, песента е заела позиция 8, в десетката на 100-те най-големи хита на Германия. 

Носителката на „Златния Орфей“ издаде, че за догодина подготвя голям юбилеен концерт „2 х20 на сцена“, с който да отбележи 40 години от певческата си кариера.Коментари (2)

Аз Батко тапанар
23.01.2024 22:17 / Отговор
Аз Дядо Денче
23.01.2024 22:18 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза