Меню

Избрани новини

Фен зона

Австрийска наследница се отказа от "допълнителните" 25 милиона в полза на обществото (видео)

Снимка: rawpixel.com

И попита, Защо 1% от австрийците притежават половината от националното богатство?

 

Богата австрийска наследница организира срещи с граждани, за да раздаде състоянието си от 25 милиона евро. Те ще се събират през шест уикенда от март до юни.

Марлен Енгелхорн наследи пари от семейството си, което има връзки с химическия гигант BASF. 31-годишната жена иска огромното й богатство да бъде преразпределено и от години води кампания за по-справедлива данъчна система в родината си.

„25 милиона евро трябва да бъдат преразпределени“, казва тя, „защото държавата не ги преразпределя. Имам тези пари, защото не се облагат с данъци. Имам тези пари, защото правителството не е изпълнило мандата си да осигури такова разпределение на богатството в обществото, и попада в ръцете ми непропорционално, само защото живея на този свят в това конкретно семейство под това фамилно име.".

Събранието включваше 50 граждани, избрани на случаен принцип. Под ръководството на експерти те ще решат как и на кого да разпределят парите. Марлене няма да има думата в този процес. Тя смята за несправедливо 1% от австрийското население да притежава половината от националното богатство.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати