Меню

Избрани новини

Клюкарник

Милионер купи апартамента на проф. Вучков в центъра на София за 500 хиляди

На 22 септември се навършва година от смъртта на колоритния професор

 

Тузарско Бентли има запазено място за паркиране пред кооперацията в центъра на София, в която допреди година живееше обичаният проф. Юлиан Вучков.

Според съседи колата с еднакви цифрички в номера принадлежи на новите собственици на имота.

 

В квартала се носи мълвата, че хората, които са се настанили в дома на колоритния интелектуалец и тв водещ, били "важни клечки" и държали една от най-оборотните в страната фирми за слънчоглед, фъстъци, бадеми и всякакви ядки. 

 

Новите съседи все още не са се нанесли в апартамента, тъй като там кипял здрав ремонт, който не бил завършен все още. Майстори сменили дограмата с нова и много скъпа, монтирали климатици, доставчици докарали луксозни италиански мебели, а професорските продънени фотьойли отдавна заминали на боклука, пише столичен седмичник. 

 

Сред съкооператорите се говори, че имотът на Вучков бил купен за внушителните 220 хиляди евро. В кооперацията на ул. "Христо Белчев" случайни хора няма. Още от времето на Тодор Живков апартаментите там се раздавали на културни дейци и партийни членове с дебели връзки.

 

Жилището на театралния критик било издействано с благословията на Татовия министър на културата - Георги Йорданов, който е жив и до днес. Проф. Вучков вложил в апартамента всичките си ергенски спестявания възлизащи на 14 хиляди стари български лева. 

 

Новите собственици, придобили имота, щели да се нанесе в него след 22 септември, когато се навършва година от кончината на професора.  

Припомнете си, че апартаментът на "Христо Белчев" остана наследство за брата на Вучков - актьора Михаил Петров. Той е продавач в сделката с бизнес фамилията.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати