Меню

Избрани новини

Звездите

Обявиха наследниците на Принс, но предстои обжалване

Още година активите на певеца остават без собственик

Родната сестра и петте полу-братя и сестри на поп певеца Принс бяха обявени за негови законни наследници - повече от една година след смъртта му.

Музикантът почина през април 2016 г. в своето студио Paisley Park в Минесота от случайно предозиране на опиоидния аналгетик фентанил. Той не остави завещание и нямаше деца.

Според изнесената информация, общата стойност на активите му е в размер на около 200 милиона долара, но около половината от тази сума може да отиде за плащането на данъци. Наследството на легендарния музикант бе оспорено от 45 души. Сред тях и затворник в Колорадо, който погрешно твърди, че е син на Принс.

Принс

През юли миналата година, съдията отхвърли 29 жалби и нареди ДНК-тест на редица други кандидати. Имуществото на Принс включва имоти и права над неговата музика, включително и хитове като "Let's Go Crazy" и "When Doves Cry", както и непубликувани произведения.

При отсъждането, американският окръжен съдия Кевин Аиди заяви, че тези, които са лишени от правото да наследят, трябва да получат необходимото за подаване на жалба време.

Принс

Заради това решение, сестрата на Принс Чика Нелсън и неговите пет полу-братя и сестри - Шарън Нелсън, Норин Нелсън, Джон Нелсън, Омар Бейкър и Алфред Джексън трябва да изчакат още една година, за да получат своя дял от наследството.

Мениджърите на музикалното му наследство постигнаха споразумение, че албумите му ще бъдат на разположение чрез стрийминговите услуги, а скоро се очаква да се издадат и някои от творбите на принц.

Сред тях е дигитален вариант на албума "Purple Rain", два неиздавани диска с нови песни и два филма от концертите му.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати