Меню

Избрани новини

Клюкарник

Жана бяга при Икебаната на Канарските острови!

Употребата на канабис е легализирана там, което най-вероятно е причината за този избор

 

Никой повече не желае да се занимава с Жана Бергендорф (36) у нас. Няма човек от приятелите на певицата, на когото тя да не дължи пари, а мениджъри, продуценти и колеги са вдигнали ръце от нея и не искат да я чуят дори.

 

Това принудило огнената певица да търси работа зад граница и не случайно е избрала канарските острови, разположени на 100-200 мили от западния африкански бряг в Атлантика.

 

Макар и да е отдалечен от Европа, архипелагът е испанска територия и в него  важат законите на страната, както и европейският роуминг.

 

Интересен факт е, че там е разрешено, до известна степен, отглеждането на трева за лична употреба, както и е легализирана продажбата на канабис и неговите производни в определени „кофе шопове“.

 

Най-вероятно именно това е причина Бергендорф да избере вулканичната дестинация и да търси късмета си пеейки по местните ресторанти, както и популярността на островите сред свободолюбивото LGBT общество, към което тя спокойно се причислява.

 

Известно е също, че у нас хейтърите й бяха лепнали прякора "Пуфпафендорф" заради страстта ѝ към марихуаната.

 

 

Официалната версия е, че след като изпълнената с възходи и падения кариера на победителката от Х Фактор приклюи, тя е сключила договор с една от най-големите музикални агенции на архипелага. 

 

Там тя се цанила да забавлява богати туристи като пее вечните хитове на Селин Дион, Уитни Хюстън, Арета Франклин в продължение за месец в най-луксозните петзвездни хотели на Тенерифе. А, ако работата й хареса, Жана можело и да остане до края на туристическия сезон.

 

Запознати с бизнеса там обаче твърдят, че най-вероятно позабравената нашенка ще обикаля ресторантите из целия остров, а заплащането никак не било като за звезда у нас.

 

Хонорарите са по 50-100 евро на вечер и никой не се интересува, кой си и колко си известен в твоето село. Ако изкара бакшиш може и да стигне 150-200 евро. Много неблагодарна работа е, а и такива като нея, че и по добри има много на канарите.“, сподели пред репортер на LifeOnline.bg българин живеещ от години на островите.

 

Това е далече от 1000 – 2000 лева, които до последно настояваше да получава Жана за изявата си в българско заведение.

 

„Освен това, като ги обиколи по един –два пъти повече няма да я канят в тези ресторанти и ще трябва да смени острова с Гран Канария, Фуертовентура или Лансароте…“, обяснява източникът ни.

 

Друг известен нашенец, който от години търси начин за оцеляване на Канарските острови е Деян НеделчевИкебаната. По същия повод като Жана той се измести там, когато загуби всякакви възможности за работа у нас.

 

Двамата гласовити певци си приличат и по своите опърничави характери и нежелание да се съобразяват с решенията на своите мениджъри и продуценти и така, често се оказват зарязани на произвола на съдбата. 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (1)

Стефан Стига глупости. Аз живея на Тенерифе от 10 години и на никой остров не е разрешена марихуаната. Законите са същите като в Испания. А ако не правите разлика между 100 и 200 мили товори за нивото на интлелегентноста ви.
15.04.2022 19:53 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза