Меню

Избрани новини

Риалити

Започна новият сезон на "Черешката на тортата", първата домакиня - кака Лили не прие гостите в дома си

Телевизионната кака приготви френска вечеря и посрещна с шампанско

Стартира новият 12-ти сезон на кулинарното тв шоу "Черешката на тортата"

Първи домакин от новия сезон на „Черешката на тортата“ по Нова тв на 11 –ти декември беше Лили Вучкова, видя репортер на LifeOnline.bg.

Вучкова посрещна своите гости – ководещият на „100% Будни“ по БНТ1 Стефан Щерев, певецът Рафи и актрисата Лилия Гелева с уелкъм дринк – шампанско и коктейлни хапки – тип целувчени с макарони. Тя беше решила да ги гости с френска вечеря. Не изневеряващ на стила си да се прави на интересен (в повечето случаи безуспешно) Щерев на няколко пъти подкани домакинята да изрецитира "Добър вечер малки, големи и още по-големи момичета и момчета". Това беше толкова умилително...

За съжаление кака Лили не посмя да покани гостите си в собствения си дом и ги посрещна в апартамента на дъщеря си.

Стефан носеше 2 букета – за кака Лили и за малката й щерка, но уви жеста му увисна във въздуха, тъй като щерката не присъстваше. Но пък адашката й Лили поднесе на домакинята подарък- коледни чорапи с принт на еленчета.

Веганката Гелева не остана възхитена от хапките и наблегна на шампанското и се закани, че в нейната вечер ще покаже на гостите си що е то толерантност към привържениците на различен тип хранене.

След уелкъм дринка изгладнялата дружинка се иззори с отварянето на буркан френски гъши пастет – foie gras, който според Вучкова се поднасял с портокали и препечени филийки.

Най-накрая домакинята покани гостите си около масата и започна да ги гощава поетапно с: микс от зелени салати, репички, чери домати, сол и зехтин, странна салата от суров карфиол, с моркови, балсамико и копър и Фоа Гра-то с хляба (което ще рече мазен черен дроб от угоена гъска).

За ужас на веганката в един чуден момент пристигна основното - канапе от телешко филе миньон с гъби, но за да успокои напрегнатата й физиономия, домакинята изненада и с постно ястие - провансалската манджа „Рататуи“. За ужас на Манчев се оказа, че кака Лили не знае как се задушават зеленчуците за соса на Рататуи.

За десерт Вучкова поднесе френска домашна бисквитена торта – с мед, сметана, орехи и разбира се бисквити, която правела за първи път.

За апредине гостите изсипаха в коремите си червено вино със сирене бри.

Традиционната изненада за посетителите след вечерята беше доста обрана и по детски наивна - поиграха на "Познай манджата" с жестове. Изненадата беше поднесена от появилата се впоследствие дъщеря на Вучкова - обитателката на дома, в който бяха поканени.

Оценките, които получи бившата тв звезда бяха 9 от добродушния Рафи и по 8-ца от Щерев и Гелева.

Общо 25 броя за кулинарната героиня, която ги спечели с френската си вечеря, но ги издразни с това, че не ги покани в дома си.

Иван ЛаскинКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати