Меню

Избрани новини

Звездите

Филип Киркоров си навлече гнева на опозиционери заради подкрепа към диктатора Лукашенко! (видео)

Хора на Навални сигнализираха прокуратурата, искат събаряне на палата му на р. Москва

 

Скандал, в който е замесен родения във Варна Филип Киркоров (53) се вихри в Русия.

 

Представители на щаба на опозиционера Алексей Навални сигнализираха прокуратурата и Росприроднадзор - Федералната служба за надзор на околната среда, промишлеността и ядрения надзор, с искане шикозното имение на певеца простиращо се на площ от 1500 квадратни метра да бъде съборено, тъй като възпрепятства достъпа до река Москва.

 

Активистите отбелязват, че според закона всеки гражданин има право на достъп до обществените водни обекти. И че ако собственикът на къщата не предостави самостоятелно достъп до реката, властите имат право да разрушат къщата без уведомление и присъствието на нейния собственик.

 

 

"Обектът на Киркоров се намира на полуострова, точно на брега, до водата. А оградата, къщата и други сгради блокират достъпа до река Москва за обикновените хора", убедени са борците срещу корупцията.

Адвокат Александър Добровински, който представлява интересите на Киркоров, заяви, че не са допуснати нарушение по време на строителството на палата.

 

"Прегледах цялата документация. Къде видяха нарушения? Това е смешно", коментира скандала юристът, цитиран от "Secretmag.ru".

 

Опозиционерите оценяват имението на Киркоров на 12 милиона долара. По данни на щаба на Навални, на територията на имота си певецът разполага със собствен парк с езеро, тревна площ, оформена като звезда, гараж за автомобили и лодки, собствен параклис, барбекю, ротонда.

 

Повод за акцията срещу Киркоров е подкрепата му към пропагандната машина на Александър Лукашенко и предизборните концерти, в които е участвал. Преди няколко дни група руски и беларуски поп изпълнители, сред които и роденият в България Филип, записаха песен и видеоклип в подкрепа на белоруския диктатор.

 

Той не се споменава директно в песента, но припевът е от цитати от предизборните му речи. 

 

"Тук живеем, тук ще живеят нашите деца в мир, любов и съгласие - заедно", се пее в песента. Тя се казва "Любимата си няма да дадем", а това също е цитат от речта на Лукашенко пред Народното събрание от 4 август тази година.

 

"Сред хората има лъжци, измамници, корумпирани... Но има и един Филип Киркоров, който подкрепя убийството на цивилни по улиците. Наистина е важно да имате свой собствен параклис. В края на краищата, след като се върнете от турне в подкрепа на жесток диктатор, в този параклис можете да изчистите съвестта си - веднага след сауна или игра на тенис. Не е известно със сигурност дали Киркоров подкрепя Лукашенко за пари или от приятелство", казват още хората на Алексей Навални, писа ПИК.

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати