Меню

Избрани новини

Клюкарник

„Диапазон“ отсече: Мария наруши авторското право – затова песента й е свалена! (видео)

Отварачката решила да спести от нов текст на парчето

 

От музикалната компания „Диапазон рекърдс“ са били наясно с подготвяния от Мария проект, но са отказали да ѝ разрешат да използва българския текст на гръцката песен.

Отварачката все пак преписала почти всички думички и така си навлече гнева на притежателят на авторските права и сега е изправена пред юридически казус и вероятно солидни загуби във финикийски знаци.

 

В официално изявление до медиите продуцентите пишат:

Във връзка с тиражираната в публичното пространство информация, която касае популярната песен на Теодора и DJ Jerry „Моят номер“, издадена през 2010 година с продуцент Diapason Records, категорично заявяваме, че всички твърдения за неправомерно поведение или нарушение на нечии права от страна на Diapason Records са манипулативни и напълно неверни. Изцяло подвеждащи са разпространените в традиционните и интернет медии обвинения, че продуцентската ни компания е „свалила“ неправомерно новото видео на изпълнителката Мария – „Малка черна рокля“, което беше публикувано на 27.05.2024 г. в официалния YouTube канал на изпълнителката.

Diapason Records беше запознато с подготвяния от Мария проект, свързан с преработка на оригиналната гръцка песен със заглавие „Theos“ на композитора Foivos, по която преди почти 15 години беше направена и кавър версията в изпълнение на Теодора и DJ Jerry. Версията на Diapason Records обаче беше създадена с оригинален текст на български език, правата върху който се притежават изключително от продуцента и издателската компания на българския автор на текста. Въпреки отказа да се предоставят права за използване на текста на песента „Моят номер“, Мария е създала своята кавър версия с използване на по-голямата част от него. Такова използване безспорно е нарушение на авторските права и на ексклузивните права на продуцента Diapason Records.

Всички мерки, предприети от Diapason Records във връзка със създалата се ситуация, са насочени към защита на изключителните права върху произведението и върху песента на Теодора и DJ Jerry, без да ограничават възможността на други артисти като Мария да направят свои кавър версии. Важното в този случай обаче е, те да не нарушават чужди авторски права, като използват без съгласие текст на чужда песен.

Diapason Records ще продължи да защитава творчеството на своите автори и изпълнители срещу всяко неоснователно и неправомерно действие, което нарушава техните права!

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (1)

devil само в поп фолк музиката може някой малоумник да направи кавър версия на кавър версия! Пълна пародия...
02.06.2024 11:46 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза