Меню

Избрани новини

Фен зона

Докато едни печелят хиляди с неговите песни, Радо Шишарката се реди на опашка за помощи!

Изпълнителят е пенсионер по болест

 

Много хора през годините направиха състояние от пиратски записи и песните изпълнени от ретро чалга пионерът Радо Шишарката. Последният пример е Криско, който си приписа заслугите за песен изпълнена преди няколко десетилетия от Шишарката.

Става въпрос за „Батман“ на Шишарката и смущаващата й прилика с новата авторска песен, както сам твърди габровеца, „Дни и нощи“, за което LifeOnline.bg първо съобщи.

И докато през тези години определени хора спечелиха от таланта на Радо, той е застигнат от проблемите на обикновения пенсионер.

 

 

Да седи на опашка за да получи пенсията, с която оцелява не е нещо ново за него:

"Отидох до пощенската станция, като дори не беше от първите дни. И там се изненадах колко много хора се бяха събрали. Бутат се, стоят близо един до друг и никой не се пази. Хванах се за главата какво се случва", споделя чалга бардът.

Той добави, че не е очаквал толкова много време да изгуби в чакане, тъй като друг път не е имало проблеми и всичко се е случвало бързо. В дните на социална изолация Радо признава, че търси спокойствието и не иска да се бута в тълпата. Но и призовава хората не само да лежат по диваните и да бездействат.

"Трябва да се правят упражнения, всеки да си прецени кое е добре за него. Ето, аз съм хванал лопатата и мотиката и така спортувам. Хем да съм полезен с нещо, хем да се раздвижвам", поучава ни с усмивка изпълнителят на "Тигре, тигре".

Радо Шишарката в момента няма участия и като своите колеги не знае кога отново ще се върне на музикалната сцената. Разкрива, че преди въвеждането на извънредното положение е имал планирани много ангажименти, но всички те са отменени със забраната за масови събирания.

Със секването на доходите от участия обаче Радо е принуден да разчита само на пенсията си.

Изолиран е със съпругата си Силвия и малкия син Самуил, който се роди през лятото на миналата година. Певецът разсъждава, че извънредното положение може да продължи и след 13 май и с интерес следи ситуацията.

Ядосва се, че малкият и среден бизнес търпи сериозни загуби от ситуацията и се надява да успее да се вдигне на крака след пандемията. Най-важното е, че той и близките му са здрави и се чувстват добре.

 

 

Легендарният певец е загърбил в миналото ситуацията, когато е бил в изключително тежко здравословно състояние и се е наложило в продължение на половин година да се възстановява.

"Преживях много сериозен инсулт, но явно Господ е решил да живея повече. Питат ме всеки път: "Ти как си жив?". Лежах шест месеца на легло. Случи се по време на снимки за "Столичани в повече”.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза