Меню

Избрани новини

Фен зона

Стойо Мирков от "Братя" работил като склададжия!

Стефан Данаилов го върнал в театъра и киното

 

Топченгето Калин Йосифов от актуалната поредица "Братя" се връща в актьорството заради големия Стефан Данаилов.

 

Стойо Мирков се отказва от професията през далечната вече 2004 година. Но след тежки думи от страна на неговия преподавател от НАТФИЗ Стефан Данаилов той се замисля сериозно и се "прибира" отново в артистичните среди.

 

По време на 75-годишния юбилей на Ламбо той публично, пред всички гости, обявява Мирков за предател, щом е напуснал професията.

 

"Мастъра е голяма личност. Не може да се каже лоша дума за него. Всеки ден научавах нещо от Стефан Данаилов. Колкото и време да съм прекарал с него, е трудно да кажа, че го познавам отлично", казва Мирков пред столичен всекидневник. 


 
Стойо е част от "златния клас" на Стефан Данаилов. Мирков е състудент с Асен Блатечки, Башар и Карла Рахал, Стефания Колева, Иван Бърнев, Ваня Щерева, Ненчо Илчев и други. Един от най-хубавите му спомени с Ламбо е по време на снимките на италиански филм преди няколко години.

 

 

"Да си до него на снимачната площадка е нещо уникално. Стефан Данаилов има невероятна харизма, която се усеща отдалеч", добавя топченгето от "Братя".

 

Мирков напуска театъра през 2004-та и се захваща с коренно различна професия. Първо е складов работник. Паралелно снима за киното и телевизията, но само при възможност.

 

По-късно става шофьор. След това Мирков постепенно започва да се развива в бизнес средите. За няколко години достига до търговски директор. Преди да стане актьор, Стойо Мирков е бил звезда във фехтовката.

Екранното ченге Калин Йосифов от "Братя" жъне един след друг успехи с шпага в ръка.

 

"Попаднах в залата още като хлапе - спомня си Мирков. - Тогава в училищата идваха, за да набират спортисти. Фехтовката най ми допадна. Бях доста успешен състезател. Участвах на куп балканиади, пускаха ме срещу по-големите и ги побеждавах. Имам републикански титли", споделя още Мирков.

 

Звездата от "Братя" имал предпоставки да стане един от най-добрите състезатели у нас, но контузия го принуждава да спре със спорта.

 

"Имах сериозни травми в коляното. Това ме отказа от състезателната ми кариера", добави Мирков. Мирков ще изкара празници вкъщи със семейството си. Със съпругата му имат момче - Боян. Хлапето е първи клас.

"Като всички българи и аз ще посреща празниците на масата. Дано е весело", пожелава си Мирков.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза