Меню

Избрани новини

Клюкарник

Втора аутопсия ще разплита мистериозната смърт актьора Ангел Генов в Лондон

Връщат тленните му останки в България

 

Тленните останки на актьора Ангел Генов, който внезапно почина в Лондон при неясни обстоятелства преди повече от седмица, ще бъдат върнати в България, съобщи режисьорът Георги Михалков, който преди повече от 15 години постави "Укротяване на опърничавата" от Шекспир с Ангел в главната роля в театър "София", а сега е един от хората, заели се с организацията на тъжното начинание.

 

"Но с никакви срокове не можем да се ангажираме, защото има подробности, които чак когато свърши всичко, ще се разберат", каза Михалков пред "Монитор".

 

Режисьорът обясни, че вчера в късните часове е предстояла втора аутопсия на тялото, тъй като първата не е дала ясни индикации за причината за смъртта. Майката на Генов - актрисата Нели Монеджикова, е в британската столица от миналия понеделник.

 

"Тя ще остане там при него до края, каквото и да означава това", коментира Георги Михалков.

На въпроса кой ще поеме разноските по скъпоструваща процедура по транспортирането на тленните останки на младия човек в родината Михалков отговори:

 

"Разноските принципно трябва да ги поеме Министерството на външните работи и поне засега няма никакъв повод да мислим, че ще има някакъв проблем. Напротив, посланикът ни (Марин Райков - б.а.) е много отзивчив и е приел присърце цялата ситуация", коментира режисьорът, който е в почти постоянен контакт с МВнР.

 

В организацията помагат и доста други хора, приятели на Ангел.

 

43-годишният мъж бе открит мъртъв в апартамента си в Лондон. Смъртта на Генов е установена преди около седмица. След като не отговарял на телефона си в продължение на два дни, приятелите му повикали полиция и разбили вратата на апартамента му, където открили тялото на Ангел.

 

Актьорът Ангел Генов е роден на 26 януари 1978 г. Той е син на филмовата и театрална легенда Антоний Генов (1950 – 2006)  играл е Панайот Волов в "Апостолите" и "Записки по българските въстания", и актрисата Нели Монеджикова позната от сериала "All inclusive".

 

Той завършва НАТФИЗ „Кръстю Сарафов в класа на професор Надежда Сейкова. Играе на сцената на Театър „Българска армия“, докато не заминава за Лондон, за да постъпи в актьорската школа MetFilm School.

Внезапната му смърт при неизяснени причини и обстоятелства потресе арт гилдията у нас.

 

"Не мога да повярвам! Играхме заедно в пиесата на Теодора Димова - " Кучката", неговият дебют в Театър " София", направи силна роля, защото беше много талантлив! Къде се разбърза, момче!!!! Светло да ти е", бе реакцията на актрисата Милена Живкова, която познаваме от хитовия сериал "Откраднат живот". 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза