Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Звезда от "Откраднат живот" с шокиращи подробности за смъртта на Лорина Камбурова

Средствата за прибирането на тленните й останки са осигурени

 

Сериозни упреци към българското консулство в Москва отправи актьорът от "Откраднат живот" Алек Алексиев по повод кончината на братовчедка му Лорина Камбурова.

 

По думите му 29-годишната варненка първоначално е била настанена в "отвратителна" болница, в която не са успели да ѝ помогнат.

 

Алексиев се съмнява, че българското представителството не е приело проблемите на Лорина присърце и не е успяло да подпомогне лечението на младата българка чрез своевременно настаняване в пулмологична болница в Москва.

 

"Лори първо е била в някаква отвратителна болница. Не знам защо някой не успя да я премести в по-добро лечебно заведение въпреки многократните ни настоявания. Самото правителство трябваше да се погрижи. Писали сме писма, помолихме ги в коя болница да бъде преместена Лорина, но тя не беше. Носеха й дрехи и неща от първа необходимост, но не я преместиха. Лорина беше в ужасяващо място, там сигурно е нямало и прозорци. Не знам, дори не мога да си представя какво е било", коментира трагедията с младата жена Алексиев пред столичен ежедневник.

 

Камбурова все пак е била преместена в пулмологична болница, но това е станало твърде късно и след много молби.

 

На въпрос дали българката би могла да бъде спасена, ако е получила своевременно качествена медицинска помощ, Алек коментира:

 

"Не мога да го твърдя, това е много деликатно. Аз също съм си задавал този въпрос, но гледам да не търся отговор, защото не мисля, че сме толкова компетентни. Това би звучало като много сериозно обвинение както към лекари, така и към консула, може би. Няма как да знам... Не съм бил на място и не съм видял нищо със собствените си очи. Това, което трябваше да се направи, е тя да бъде преместена".

 

По думите на Алексиев, Лорина се е заразила с коронавирус именно в лечебното заведение, в което е била настанена първоначално. При първия й прием актрисата не е била болна от ковид.

 

"Лорина е влязла в болница заради белодробните си проблеми, имала е лоша сатурация. Може би нямаше да има промяна и това е бил пътят ѝ, може би и да беше в най-добрата болница в света, която и да е тя, пак нямаше да се оправи. Но идеята на нашия живот е да търсим варианти, да се опитаме да променим ситуацията чрез решаване на дадени проблеми. Има проблем с болницата, дайте да я сменим, това е, което е могло да се направи", заяви още Алексиев.

 

Актьорът уточни, че кампанията за набиране на средства за прибирането на тленните останки на братовчедка му е прекратена. Всички разходи са поети от семейството и никой не е търсил финансова помощ.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза