Меню

Избрани новини

Афиш

Иван Юруков се чуди как да започне на чисто в любовта

С премиерата на „Едни момичета“, пиеса от Нийл Лабют, ще завърши годината Народния театър „Иван Вазов“.

 

18 и 19 декември 2021 г. са премиерните представления на спектакъла, режисиран на Камерна сцена от Стефан Спасов („Три високи жени“, „Облог“, „Страх за опитомяване“).

 

„Едни момичета“ на световноизвестния американски драматург и кинорежисьор Нийл Лабют, попурярен и сред българската театрална публика с постановките на пиесите му „На чисто“ , „Разбиване“ и „Формата на нещата“, разказва прелюбопитната история на писател, в чиято роля се превъплъщава неподражаемият Иван Юруков.

 

Героят му, обзет от съблазните на първите си по-значими успехи, предизвиква съдбата и дарбата си, като се среща с някои от своите бивши любими жени в хотелски стаи.

 

Защо ли? За да събуди въображението си? Или болката от не състоялия се живот? За да помоли за извинение или за да потърси сюжети за бъдещата си работа? А може би за да започне на чисто бъдещия си семеен живот... Един мъж, в устрема на своята кариера, среща четири различни, сантиментални и безмилостни, познати и непознати едновременно жени и заедно с тях „танцува“ по ръба на недопреживяното.

 

 

И ни въвлича в разгадаването е една голяма тайна – дали е Дон Кихот в любовта или „емоционален атентатор“. „Може ли да се започне „на чисто“ в любовта?

 

Да се изтрият всички разочарования, провали, изневери, разбити илюзии? Защото натрупаният опит подсказва по-скоро какво не е любовта. Всички говорят за нея, за това от какво огромно значение е, за да са щастливи, но истината е, че в повечето животи тя води до неудовлетворение, умора на сетивата и примирение повече, отколкото до щастие.

 

За съжаление не познавам двойка, на която да искам моята любовна история да прилича“, казва режисьорът Стефан Спасов. Сценографията в „Едни момичета“ е на Венелин Шурелов, костюмите – на Елис Вели, музиката – на Теодосий Спасов.

 

Драматург е Мирела Иванова, фотограф на плаката – Гергана Дамянова, а визията е дело на Янина Петрова. Фотограф на спектакъла е Божидар Марков. „Едни момичета“, с която режисьорът Стефан Спасов е избрал да ни впечатли в навечерието на Коледа, сигурно ще разсмее едното ни око и ще разплаче другото.

 

Както обичайно се случва и когато се взираме в трагикомичния калейдоскоп на живота. Следващи дати на спектакъла: 30 и 31 декември 2021 г., 16, 18 и 26 януари, 22 и 23 февруари 2022 г.

 

Билети: на касите на Народния театър и онлайн на https://nationaltheatre.bg/bg/predstavlenie/edni-momicheta

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза