Меню

Избрани новини

Риалити

Емил от „Ол инклузив” имал бъдеще на оперен певец – подробно за живота на Явор Борисов

Световноизвестен писател му изпрал гащите

 

Явор Борисов, който играе бизнесменът Емил в сериала „Ол инклузив” на NOVA, щял да става оперен певец.

 

Такава идея той имал преди да се ориентира към актьорството. Заради професията, която днес практикува, Явор зарязал и обещаваща кариера на боксьор. И все пак не е изненада, че е избрал НАТФИЗ.

„Израснал съм в театъра”, споделя актьорът. Той прекарал голяма част от детството си в артистичните среди, заради родителите си. Майка му Румяна Маркова била балерина и директор на балет „Арабеск”.

Като актьор в Музикалния театър пък, баща му Николай Борисов е работил с легендата Гриша Островски. Именно именният режисьор и актьор, известен като откривател на млади таланти, забелязал артистичните заложби на младия Явор.

 

Тогава самият той все още се колебаел в кое поприще да се реализира. В 12 клас решил, че ще кандидатства или в НАТФИЗ, или в Музикалната академия.

Явор обича операта, а и притежава музикален талант. Затова и не е случайно, че първо решил да се пробва за оперен певец. Започнал да ходи на уроци при Цецо Цветков, тенор от Операта, но в крайна сметка преценил, че тази професия не е неговата.

Избрал да кандидатства в НАТФИЗ. За изпитите го подготвил лично Гриша Островски. След като се дипломирал, Явор стартира професионалната си кариера в Сатиричния театър, където се изявява и днес.

Той чувства този театър като втори дом, а с колегите си са много близки. Е, не с всички са първи приятели, което е нормално, все пак са голяма трупа. Явор обаче се чувства щастлив. Проличава и при медийните му изяви, когато говори с удовлетворение и гордост за атмосферата в Сатиричния театър.„Мисля, че е призвание”, казва Явор за решението си да стане актьор. Той е представял професията като „човекознание”, защото се търсят отговорите на екзистенциалните въпроси кои сме, защо сме и т.н. В професията има и много занаят  – много технически неща, които трябва да се научат и да се поддържат, но за да бъдеш от големите актьори, трябва много талант. Явор Борисов е играл на редица театрални сцени. Участвал е и в независими театрални проекти. Има изяви в киното, в телевизията, в реклами. Може би става по-известен за широката аудитория покрай ролята си в сериала „Ол инклузив”.

Явор, който играе бизнесменът Емил в поредицата, засега има една главна роля в киното, но пък му е ценна. Причината е, че обединява любовта му към професията и тази към бокса.

 

„За първата част на филма напълнях, след това свалих 16 кг. Благодарен съм, че покрай този филм срещнах близки приятели, познанства, които и днес са ми много важни”, казвал е Явор за ролята си във филма „Малко късмет за по-късно”.

Актьорът открива бокса като тийнейджър. Първо пробва с футбол, но тази игра не го грабва. Ритал известно време в ЦСКА, тренирал веднъж и в „Академик”, където едно спречкване със съотборниците допринася за прекратяването на футболните му амбиции.

 

Тогава се ориентира към бокса. Още на първата тренировка в залата среща един от доайените на ринга Димитър Георгиев. „Има нещо рицарско в него”, казва актьорът. Треньорът въздействал толкова мотивиращо със съветите и напътствията си, че любовта на Явор към бокса продължава и след като избира играта пред публика.

„Именно в бокса научих много от житейските истини като уважение към човека, към противника. На ринга искаш да нараниш, да причиниш болка, но след последния гонг съперниците си подават ръце и се разделят достойно, като истински мъже”, споделя Явор.

Той тренира цели 4 години, като печели и не малко медали. Тогава сред трудностите, които срещал, била тази да поддържа тегло между 71 и 75кг.

Днес Явор е наедрял, тежи 90 кг. До преди пандемията актьорът често тренирал бокс любителски, но коронавирусът го принудил да страни от залата. Другата причина е, че избрал да използва принудителната ваканция в пандемията, за да си сложи шини.Любовта му към музиката също продължава. Не се изявява като оперен певец, а свири на китара. Има 4 инструмента и е страстен почитател на „Пинк Флойд” и „Моторхед”.

В свободното си време свири на китара любимите си парчета. Обича и поезията още от дете. Мечтае да направи нещо с текстове на български поети, но смята, че времето не е подходящо за класически рецитал. Така че все още избистря идеята. „Тази посока, в която поезията вкарва мисълта, променя гледната точка”, сподели Явор Борисов наскоро.

 


Световноизвестен писател му изпрал гащитеЯвор Борисов има любопитна случка от студентските си години, когато бил на бригада в САЩ. Историята е за това как световноизвестният писател Хенри Патерсън, който използва псевдонима Джак Хигинс, се погрижил за прането на нашенеца.

Актьорът работел като спасител на басейн по време на бригадата в САЩ. И на тази си длъжност Явор често носел любимата си тениска на ЦСКА. Един ден изборът му на фланелка се превърнал в тема на разговор с гост на комплекса. Въпросният господин, който често идвал, също носел спортни тениски, но не с емблемите на отбори от американския футбол, а на такива от европейския. Покрай това с Явор се заговорили, сприятелили си и взели да се събират на раздумка край басейна заедно с другите спасители.

Джак, както се казва въпросният мъж, поканил младежите, включително и Явор, на гости седмица преди да си тръгнат по родните места. Тъкмо тогава обществената пералня в блока, в който Явор живеел, взела, че се счупила и нямало как да си изпере дрехите. Споделил го на Джак, когато с колегите отишли в дома му. Нищо, че и актьорът, като всички, бил респектиран от голяма луксозна къща с басейн.Джак, който се държал приятелски и никак не парадирал с положение, веднага предложил на Явор да му изпере дрехите. Актьорът се поколебал. Станало му неудобно, но пък Джак настоявал, а и със сигурност нямало лично да се заеме с прането му, а вероятно ще ангажира със задачата служителка в дома си. Така че Явор се съгласил. На следващия ден той занесъл прането си в две пликчета, разделено на бяло и цветно. Още вечерта си го взел.

Джак му го връчил изпрано и прилежно сгънато. Часове след като се разделили и преди актьорът за отлети за България, видял снимката на Джак в един вестник. „Новият бестселър от Джак Хигинс...”, припомнял си е Явор началото на статията. Веднага се обадил на Джак. Той работел вкъщи. И разбрал – това е световноизвестен писател, авторът на бестселъри, мултимилионер. / източник HotArena.net

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза