Меню

Избрани новини

Звездите

Първата дама на Франция отлагала сватбата си с Еманюел 10 години, за да не „унищожи“ живота на трите си деца

Когато започнали връзка, той бил на 15, а тя му била учителка

 

„Казах си, че той може да се влюби в някоя на неговата възраст“, каза Брижит Макрон, съпругата на френския президент, в последното си интервю за списание Paris Match.

 

Тя споделя, че десет години не смеела да се омъжи за Еманюел Макрон, защото искала да защити децата си, които всъщност са връстници на президента.

 

70-годишната Брижит Макрон рядко говори на лични теми, но в интервю за Paris Match тя призна, че в началото на връзката им е била сигурна, че Еманюел ще намери жена на неговата възраст.

 

Любовната история на тази двойка шокира целия свят. Сега Еманюел е на 45 години, но е бил тийнейджър (на 15 години), когато се влюбва в Брижит, учителка, която преподава театър в католическо училище във френската провинция.

 

Дъщерята на учителката, Лорънс, била съученичка на Макрон. Бързо развилия се романс между ученик и учител, който е с 25 години по-възрастен от ученика, предизвика скандал по това време в провинция Северна Франция. 

 

Затова родителите на бъдещия президент го изпращат да продължи обучението си в Париж. Това не спира любовта на Макрон към Брижит.

 

В интервюто френската първа дама споделя, че тогава си е казала, че щом Еманюел е в Париж, той ще се „влюби в някоя на неговата възраст“, но това не се е случило. Брижит напуска работата си като учител, аферата продължава, но тя отлагала сватбата, страхувайки се да не навреди на трите си деца.

 

„Това продължи 10 години. Това беше времето, когато трябваше да ги поставя в релси. Можете да си представите какво трябваше да чуят… Но не исках да пропусна собствения си живот“, каза тя за любовта й към Макрон.

 

Сватбата все пак се състоя. След като се разведе с първия си съпруг през 2006 г., Брижит се омъжи за Еманюел, тогава 20-годишен, през 2007 г. Родителите на жената не били доволни от брака, а братята и сестрите й понякога се шегували с клюките около връзката им.

Първата дама все още е възхитена от съпруга си: Макрон все още я учудва с интелигентността и отличната си памет. "Имах много отлични ученици, но никой не притежаваше неговите способности. Винаги съм се възхищавала на Еманюел", каза тя в интервюто.

 

Двойката води спокоен съвместен живот в Елисейския дворец. Президентът обикновено се прибира около осем часа вечерта, а понякога Брижит му приготвя вечеря и закуска.

 

Синът на Брижит Макрон е с три години по-голям от съпруга й, а дъщерите й са на 46 и 39 години. Двойката няма общи деца.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза