Меню

Избрани новини

Звездите

Президентския пес беше изгонен от Белия дом заради нападение над охраната

Регистрирани са поне 11 случая на ухапване

 

Домашният любимец на президента на САЩ , немската овчарка Командър, беше изгонен от Белия дом, след като нахапа многократно охраната на собственика си. Каква точно съдба очаква кучето, все още се решава, както каза говорителят на съпругата на президента пред обществеността.

 

За последен път Командър ухапа агент от Тайните служби миналата седмица, което вкара служителя в болница. Най-неприятното и за президента, и за гардовете му беше, че това е вече 11-ият подобен случай. 

 

Друг проблем е, че Командър не е първото куче от президентското семейство, което проявява агресия към охраната. Заради точно същите провинения неговият предшественик Майор също беше изгонен от официалната си резиденция и изпратен при роднините на Байдън.

 

Защо и двете кучета са твърде агресивни? 

 

Трудно е да се каже, но експертите по поведението на кучетата казват, че е възможно нещо в пазача да им е припомнило неприятно преживяване от времето когато са били кученца и нетърпимостта към персонала на Тайните служби да се е вкоренила в съзнанието им.

 

Въпреки това е възможно да е виновен някакъв медицински проблем или генетична особеност. Във всеки случай поведението на кучетата обикновено се определя от редица фактори, които ще бъдат внимателно разгледани.

 

Каквито и да са причините за изгонването на Командър от Белия дом, безопасността на онези, които се грижат за сигурността на президента, трябва да е на първо място. 

 

„Президентът и първата дама са сериозни относно осигуряването на безопасността на тези, които работят в Белия дом и тези, които ги защитават всеки ден“, каза Елизабет Александър, говорител на първата дама, в сряда.

 

"Те са благодарни за търпението и подкрепата на Тайните служби и на всички замесени страни. Командър вече не е в Белия дом и все още решава какво го очаква по-нататък", добави тя. 

 

Вярно е, че Александър не каза къде точно се намира сега кучето нарушител и дали ще се върне в Белия дом. Изявлението за съдбата на хапещото куче дойде, след като американската телевизия CNN съобщи, че то е ухапало охраната на президента поне 11 пъти, а може би и повече.

 

По-рано говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза, че причината за това е стресът, свързан с живота в президентската резиденция.

 

"Както всички знаете, животът в Белия дом е като никой друг. Може да бъде стресиращо за всички нас. Сега си представете какво причинява това на домашен любимец", каза тя през юли.

 

 

Експертите по псилогия на кучетата казват, че поведението на кучето наистина може да е причинено от стресовата ситуация в Белия дом. Ерин Хехт, асистент професор по човешка еволюционна биология в Харвардския университет, който ръководи проекта Dog Brain Project, е съгласен с това.

 

"Кучетата си имат индивидуалности, също като хората. И като хората, те имат различни причини да реагират агресивно или уплашено при различни обстоятелства", каза тя.

 

Според Хехт тези, които се сблъскват с постоянни поведенчески проблеми при кучета, като например в семейството на президента на САЩ, трябва първо да заведат животното на ветеринар, за да се изключат чисто физиологични проблеми, а след това да се направи задълбочено изследване на причините за агресивно поведение за да се започне борбата с него.

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза