Меню

Избрани новини

Звездите

Разочарование! Звезда от „Сексът и градът“ не успя да стане губернатор на Ню Йорк

Синтия Никсън загуби предварителните избори на демократите

Действащият губернатор на Ню Йорк Андрю Куомо натрупа голяма преднина пред актрисата Синтия Никсън, която играе Миранда Хобс в популярния телевизионен сериал "Сексът и градът" в борбата за номинация на Демократическата партия за поста управител на щата, научи репортер на LifeOnline.bg.

Куомо се подготвя за трети мандат, получавайки предварителен резултат от 66% от гласовете в първичните избори на Демократическата партия.

В навечерието на изборите Куомо събра повечето гласове - процентът му подкрепа е 60%, докато само 30% от демократите са готови да гласуват за Никсън.

Актрисата акцентира върху имиграцията, здравеопазването и неговата цена, системата на обществения транспорт и жилищните проблеми. 

Куомо се фокусира върху последните си постижения - той затегна законодателството относно носенето на оръжия, забрани нови сондажи за добив на природен газ, вдигна минималната работна заплата и се превърна в един от най-изявените критици на политиката относно имиграцията на друг нюйоркчанин - президентът Доналд Тръмп.

Куомо изразходва много повече средства за избирателната си кампания от Никсън - най-малко 25 милиона долара.


Един от най-драматичните моменти от надпреварата за номинация за поста губернатор на щата беше появата в централата на партия на листовки твърдящи, че Никсън, която посещава синагога изповядват идеите на антисемитизма. 

Те бяха пуснати в пощенските кутии в навечерието на един от най-важните празници на евреите - Рош Хашана.

Куамо отрече каквото и да е свое участие си в случилото се, собствената му централа заяви, че не е давал съгласие за разпространение на листовки, написани от неговите асистенти.

В последния етап от надпреварата за поста губернатор на щата Ню Йорк, Куомо ще се бори с ръководителя на окръга Датчес, републиканецът Марк Молинаро.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза