Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Иракчанка ще участва в „Мис Вселена“ за първи път от 45 години (снимка)

Снимка: facebook.com/Sarah-Idan-ساره-عيدان-2053617528201916/

Арабската страна изпраща първата подгласничка след скандал с победителката на конкурс за красота в Багдат

За първи път от 45 години насам представителка на Ирак ще участва в конкурса "Мис Вселена", който ще се проведе на 26 ноември в Лас Вегас, предава SHAFAQ News.

На състезанието ще участва 27-годишната Сара Айдън. 

Тя зае второ място в конкурс за красота в Багдад. Оказа се, че победителката е омъжена, заради което тя беше дисквалифицирана, след което правото да отиде в САЩ получи първата подгласничка Ейдън.

Последният път, когато иракчанка взе участие в "Мис Вселена" е през далечната 1972 година. Тогава страната е представена от Вайдан Сюлейман в Пуерто Рико.

"Мис Вселена" е ежегоден конкурс за красота, в който участват победителките от националната селекция на страните по света. Победителката подписва годишен договор, след което обикаля света за рекламни цели.

До 2015 г. организацията „Мис Вселена“ е притежание на американския милиардер Доналд Тръмп. През септември 2015 Тръмп откупува дяловете на Ен Би Си, които излъчват надпреварата в над 100 страни по света и продава „Мис Вселена“ и „Мис САЩ“ на WME-IMG.

Това се случва няколко месеца след като Ен Би Си отказва да излъчва „Мис САЩ“ и заявява желание да прекрати съвместната работа с Тръмп, след неговите коментари за мексиканските емигранти по време на речта му в която обявява кандидатурата си за президент.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза