Меню

Избрани новини

Клюкарник

Иванка Тръмп ще свидетелства по дело за плагиатство

Иванка Тръмп
Снимка: Инстаграм

Дъщерята на президента е обвинена в кражба на модел италиански обувки

Манхатънския окръжен съд постанови, че дъщеря на президента на САЩ Иванка Тръмп трябва да даде показания в края на октомври 2017 г., в отговор на обвинения в плагиатство.

Най-голямата дъщеря на президента Доналд Тръмп бе призована в съда по обвинения в плагиатство на дизайн на обувки, продавани под нейната марка.

Престижното финансово списание Bloomberg пише, че според решението на окръжния съд, дъщерята на президента е длъжна да свидетелства преди края на октомври 2017.

Обвиненията в плагиатство се появиха през 2016. Още преди президентството на Тръмп италианския производител на обувки Aquazzura, заяви, че дъщерята на Тръмп копира дизайна на един от моделите на сандалите им, които струват повече от 780 долара. Компанията на Иванка Тръмп пуснала почти идентичен модел чифт обувки под собствената си марка за около  150 долара

Иванка Тръмп Къща

Италианската компания търси обезщетение за плагиатство на идеи, дизайн на всичко това под собствената си марка.

Припомнете си, че по време на дебютната реч на Мелания Тръмп като кандидат първа дама на САЩ, бяха забелязани извънредно много сходства с речта на Мишел Обама след победата на нейния съпруг. Речта беше толкова сходна, че някои предложиха, че е прочетена дума по дума.

До дело не се стигна, но у много хора се настани незавидното съмнение, че писачите на речи на Мелания, не са се постарали да подготвят нещо оригинално, а са преписали от други, за толкова важно събитие.

Сега обаче дойде ред дъщерята на президента да отговори на обвиненията срещу нея в съда.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза