Меню

Избрани новини

Звездите

Почина Ивана първата жена на Доналд Тръмп!

Двамата са женени 15 години, а през 80-те са спрягани за най-влиятелна двойка в САЩ

 

Ивана Тръмп, първата съпруга на бившия президент Доналд Тръмп и майка на трите му най-големи деца, почина на 73-годишна възраст, първоначално се смяташе, че е от инфаркт, но медицинската експертиза, че причината е инцидет - падане по стълбите.

 

С много тъга трябва да съобщя на всички, които я обичаха, а има много такива хора, че Ивана Тръмп почина в дома си в Ню Йорк“, написа Тръмп в съобщение в социалната си платформа Truth Social.

 

Ивана Зелничкова, родена в комунистическа Чехословакия през 1949 г., се омъжва за Доналд Тръмп през 1977 г. и се развежда с него през 1992 г. От този брак са родени трите най-големи деца на Тръмп: синовете Доналд младши и Ерик, както и най-голямата му дъщеря Иванка.

 

New York Post, цитирайки неназовани полицейски източници, казва, че Ивана е била в в мезонета си в Манхатън по време на смъртта си. Според първоначалната информация тя изпаднала в сърдечен арест и е била мъртва при пристигането на парамедиците.

 

Бивш модел, който някога е бил член на чехословашкия младежки отбор по ски, Ивана изигра важна роля за изграждането на образа на Тръмп в пресата през 80-те години на миналия век, когато те бяха една от най-влиятелните двойки в Ню Йорк.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Ivanka Trump (@ivankatrump)

 

Разводът им, който дойде след широко разпространената афера на Доналд Тръмп с Марла Мейпълс, за която той по-късно се ожени, беше сензация в таблоидите в Ню Йорк.

 

Ивана е допринесла и за изграждането на семейния бизнес на Тръмп, според New York Times. Тя е работила със съпруга си по изграждането на Тръмп Тауър, световноизвестният небостъргач на Пето авеню в Манхатън, и други високопоставени проекти като казиното Тръмп Тадж Махал в Атлантик Сити.

 

„Майка ни беше невероятна жена: влиятелна бизнесдама, спортистка от световна класа, ослепителна красавица, грижовна майка и приятел“, се казва в изявление на семейство Тръмп.

 

 

Иванка Тръмп

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза