Меню

Избрани новини

Звездите

Риана се срещна с президента Макрон и първата дама

Риана и Бриджит Макрон

Певицата набира средства в кампания за осигуряване на достъп до образувание за всички

Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит приеха R&B звездата Риана в Елисейския дворец, пише БЛИЦ. Причината – разговор за образованието на децата от развиващите се страни.

На срещата барбадоската поискала финансиране за Глобално партньорство за образование - сдружение, което се бори за достъп до образование, на което Риана е посланик от 2016 г. насам.

„Имах невероятна среща с президента и първата дама. Те бяха много гостоприемни. Бях силно впечатлена и вдъхновена от лидерските качества на държавния глава. Говорихме за образованието в световен план. Ще имаме да обявим важни неща през септември, а през октомври ще се работи повече в Африка“, каза на излизане от Елисейския дворец певицата, съобщава БГНЕС.

Поканата към Риана за срещата в Елисейския дворец дойде след нейно съобщение в Twitter, адресирано до френския президент. В него певицата попита дали Париж ще се ангажира с помощ за Глобално партньорство за образование.

Певицата изпрати такива съобщения и до канадския премиер Джъстин Трюдо, до аржентинския президент Маурисио Макри и до говорителя на Ангела Меркел Щефан Зайберт. В понеделник Макрон и съпругата му приеха и фронтмена на U2 Боно, който също поиска Франция да се ангажира с хуманитарна помощ за образование и информира за целите на своята фондация One, която също работи за каузата.

Риана

Държавният глава потвърди, че иска да увеличи с 0.55% от БВП френската помощ за развитие до 2022 г, което представлява около 3 млрд. евро повече от настоящите 9.4 млрд. евро. За 2017 г. обаче правителството иска да намали тази помощ с повече от 140 млн. евро.

Това не остана незабелязано от политическите противници на Макрон. „Дипломация за пред хората с Боно и Риана и в същото време указ от 21/07, който намалява със 136 млн. евро помощта за развитие. Без коментар”. Така бившият социалистически кандидат за президент Беноа Амон описа в Twitter действията на Макрон.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза