Меню

Избрани новини

Звездите

Правителството на Ортега забранява на екипа за Мис Вселена да се върне в Никарагуа

Правителството подозира, че отборът на победителката е противник на режима.

 

Правителството на Даниел Ортега забрани на своята делегация, която представи страната на Мис Вселена да влезе отново в Никарагуа след пътуване за финалите в Ел Салвадор.

 

Директорът на екипа на Мис Вселена Никарагуа, Карън Селеберти е в центъра на спора.

 

Селебрити също е собственик на франчайза Мис Никарагуа. При завръщането си в родината  този четвъртък, летищните власти са й отказали да бъде допусната и е била изпратена обратно в Мексико.

 

Тя не е единствената. Дъщеря й, която я придружава по време на конкурса, също получи отказ за влизане в страната. Не е известно дали носителката на титлите Мис Вселена 2023 и Мис Никарагуа Шейнис Паласиос ще получи право да се върне.

 

Според никарагуанския вестник La Prensa, правителството на Ортега преди това й е отказало да я пусне обратно в Никарагуа, но в крайна сметка тази заповед била отменена.

 

Шейнис Паласиос и обкръжението й от конкурса „Мис Никарагуа“ са заподозрени, че са противници на режима на Даниел Ортега. Това е една от основните причини правителството на Никарагуа да не иска те да се връщат в родината си и ги превръща в изгнанници.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза