Меню

Избрани новини

Клюкарник

Скандално отнеха короната на „Мис Украйна“ (снимка)

Вероника Дидусенко скрила, че е семейна и има дете

Победителката в конкурса за красота "Мис Украйна 2018" Вероника Дидусенко бе лишена от титлата заради нарушаване на правилата, съобщава Lenta.ru по повод изаявлението на организационния комитет на конкурса.

За титлата "Мис Украйна 2018" се бориха 25 момичета от различни региони на страната. Победата бе спечелена от 23-годишната Вероника Дудушенко от Киев. 

Освен правото да представлява Украйна в международния конкурс за красота „Мис Свят“, тя получи голяма награда в брой - 300 000 гривни (около 8800 евро).

Въпреки това, в края на конкурса за красота, стана ясно, че Дидусенко е скрила, че е омъжена и има дете. И двете неща са забранени от правилата на състезанието, на които се допускат само момичета, които не са сключили брак и нямат деца.

Предоставянето на невярна информация за себе си се наказва с изключване от конкурса. Сега Дидусенко трябва да предаде корона на новия победител, който ще бъде обявен на 30 септември.

Въпреки това, Вероника Дидусенко изрази несъгласие с факта, че бива лишена от титлата "Мис Украйна 2018". Тя обвини организаторите в дискриминация на правата на момичетата, които са семейни или са родили.

Победителката не смята доброволно да се откаже от титлата и изрази желание да отиде на конкурса "Мис Свят" в Китай на 8 декември, информира ТВ канал " 1 + 1".

Адвокатите от националния конкурс отбелязаха, че участието на Дидусенко в "Мис Свят" би могло да застраши Украйна с дисквалификация. Изискванията за статута на момичетата са стандарти на такива състезания, увериха организаторите.

Превод LifeOnline.bgКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза