Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Нов собственик на NOVA проваля старта на „Господарите“

Халваджиян изчакват продажбата на медията да бъде финализирана

Шоуто за гафове и небивалици „Господари на ефира“ няма да се завърне в ефира на NOVA, поне докато медията е в продецура на продажба и неяснота относно новия собственик, научи репортер на LifeOnline.bg.

В началото на месеца Комисията за защита на конкуренцията спря сделката за продажбата на акциите на MTG в Нова Броукастинг Груп на шведския милиардер Петер Келнер.

Проблем между "Господари на ефира" и телевизията няма и шоуто ще се завърне в програмата след като бъде подписан договор с новото началство.

Това стана ясно от думите на актьора Малин Кръстев, който е един от ротиращите водещи на популярното предаване.

"Нещата са много прости - изтече ни договорът с Нова телевизия, на Нова година. В момента телевизията е в продажба и се изчаква новия собственик, за да бъде сключен и новия договор. Няма нито интрига, нито нищо. „Като две капки вода“ продължава, защото имаме договор до 2021 г.", заяви Кръстев пред actualno.com.

Очертава се сделката да се проточи, което от своя страна означава, че "Господари на ефира" няма да се излъчва и от март с три, вместо с пет предавания седмично, каквито слухове имаше.

"Във варианта с три предавания няма икономическа логика и той не е съществувал нито за нас, нито за телевизията. Това е абсурдно като хипотеза", твърди Магърдич пред столичен седмичник. 

На този етап тази година най-вероятно ще бъде нулева за "Господарите". За подобен развои на събитията вече са подготвени и актьорите и репортерите на предаването, които си търсят нова работа в други електронни медии. Като Боби Ваклинов, например, който вече се е предложил на няколко телевизии.

Припомнете си, че от 1 януари актьорите бяха разпуснати в неплатен отпуск.

Пред ПИК Джуди Халваджиян обяви, че с брат му Магърдич водят преговори с няколко телевизии, като се спекулираше, че една от тях е ръководената от Коко Каменаров БНТ.

С телевизията-майка обаче изобщо не е имало преговори поради една много простичка причина - начина й на финансиране и статута й на държавна медия.

БНТ е обществена телевизия и се финансира от държавата. "Господарите" са доста критични в много отношения към хората, които управляват страната, независимо от коя партия са", казва Маги Халваджиян и допълва, че няма шанс с брат му да правят "Господарите" в студиата на "Сан Стефано", тъй като всеки с по-големи правомощия в държавата би могъл да им оказва цензура, разяснява ситуацията ПИК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Рачков или Геро е по-добър за водещ на "Маскираният певец"?

Неочаквана смяна в редиците на водещите в шоуто

 

Покажи резултати