Меню

Избрани новини

Ексклузивно

ПИК: Халваджиян мести „Господарите“ в конкурентна телевизия

„Кражбата“ на продукциите била с цел сваляне цената на NOVA

"Господари на ефира" и всички предавания на братята Магърдич и Джуди Халваджиян напускат Нова телевизия, съобщи ПИК позовавайки се на източници в медията. Маститите продуценти, които в последните години правят най-скъпите продукции за около 10 млн. лв. годишно, не са подновили договора си с медията.

Причината е, че паралелно преговарят и с конкурентната Би Ти Ви, откъдето имали неустоима оферта и било твърде вероятно да се преместят там още от началото на пролетния тв сезон. 

Новината, която ще предизвика същински трус в ефира и ще поднови войната между двете телевизии, бе потвърдена неофициално и от служители на Халваджиян. Те разкриха, че изненадващо са били пуснати в платен отпуск чак до края на януари.

Дотогава нямало да се снимат епизоди на "Господари на ефира", като обяснението на продуцентите било, че ще има нова визия и рестарт на продукцията.

Телевизионери обаче разкриха пред ПИК, че има и доста по-дълбока цел на преместването на хитовите продукции на братята Халваджиян в Би Ти Ви - да се свали цената на Нова телевизия.

Припомняме, че Комисия за защита на конкуренцията спря през септември сделката за продажбата на "Нова броудкастинг груп" на чешкия милиардер Петър Келнер. Делото за обжалването е насрочено за март 2019 г., показва справка в регистъра на Върховния административен съд.

От медията не откриха за информация продуцентите на "Господари на ефира", но нито те, нито някой от екипа им отговаря на мобилните си телефони. Шефката в Нова тв Силва Зурлева също не е била открита за коментар. Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза