Меню

Избрани новини

Звездите

Неочаквано: Синовете на принцеса Даяна няма да наследят имението й! (видео)

Майка им е погребана на остров в средата на езерото в Алторп

 

Въпреки че принцовете Хари и Уилям са единствените деца на принцеса Даяна, която загина трагично през 1997 г., не им е писано да станат собственици на имението Алторп, къщата и имението, където тя е родена и израснала. Всичко това ще отиде при далечен роднина на принцовете - Луис Спенсър, племенник на майка им. Всеки, който не е запознат с британския закон за наследство, може да сметне това за грубо нарушение. Обаче не е така. Спенсър има 100% права върху Алторп, съобщава Mirror.

Причината, поради която Хари и Уилям не могат да получат къщата на майка си, е законът за мъжкото първородство, който все още е в сила във Великобритания. Това означава, че най-голямото мъжко дете на собственика автоматично става наследник на състоянието и имуществото. Така че след смъртта на бащата на Даяна, не тя наследява тази къща, а нейният по-малък брат Чарлз. И когато той си отиде, къщата и имението ще преминат в собственост на най-големия му син Луис. Той също така ще стане наследник на графството на фамилията Спенсър.

Именно това е сграда вдъхновила вида на декорите в сериала на Netflix "Бриджертън", вижте видеото по-горе.

В определени дни къщата Алторп е отворена за туристически посещения и обиколки, освен това може да бъде наета за тържества, сватби, частни събития, както и ексклузивно като място за настаняване.

Голямото имение в Нортхемптъншър има богата история, тъй като е било в семейството на принцеса Даяна от 1508 г.

Огромния имот, който обхваща 13 000 акра или 5261б хектара (550 от които са основната къща и околните градини, останалите къщи, друг имот и гори). Основното имение има над 90 стаи с позлатени корнизи, завеси с ламбрекени и легла с балдахин.

Къщата разполага с портретна зала със стени за галерия, билярд в зала за игри. Картини в позлатени рамки и невероятни полилеи са нещо обичайно във всяка стая. Грандиозният дом разполага също с впечатляваща библиотека, трапезария за официални вечери, няколко всекидневни и широки стълбища.

Много кралски членове са отсядали в къщата; спалнята на Кралица Мери е била домакин на крал Джордж V и съпругата му през 1913 г., докато спалнята на принцесата на Уелс е кръстена на Александра, принцесата на Уелс, съпругата на бъдещия крал Едуард VII, която е отседнала там през 1863 г.

 

Интересното е, че изненадващо малко се знае за Луис. Той е на 30 години, роден е в Лондон, майка му е първата от трите жени на Чарлз. Въпреки това, след като родителите му се развеждат, той се премества с майка си в Кейптаун, където израства. Луис се завърна във Великобритания почти възрастен, влизайки в университета в Единбург, където са учили и Мидълтън, и принц Уилям. И след университета британският аристократ избра неочаквана професия за себе си - мечтае да стане актьор. Завършва училище по актьорско майсторство в Чизуик, но все още не е направил особена кариера. Въпреки че по-голямата му сестра Кити, племенницата на Даяна, твърди, че той е „много талантлив“.

Що се отнася до Уилям и Хари, те, разбира се, са много тъжни, че имението ще отиде при друг човек, защото това е домът на майка им. И най-важното е, че Даяна е погребана на територията на имението - в мавзолей, разположен на остров в средата на езерото. Така че в бъдеще братята ще трябва да искат разрешение от Луис, за да посетят гроба й. Единственият положителен аспект в тази история е, че братята, които са известни с много обтегнатите си отношения, няма да се налага да влизат в конфликт за претенции към къщата на Даяна.

 

Четете LifeOnline.bg където ви е удобно Telegram , Instagram , FacebookКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза