Меню

Избрани новини

Звездите

Разкриха трагични факти от брака на Чарлз и Даяна

През април излиза книга посветна на живота на Принц Чарлз

Тази година, писателката Сали Бидъл Смит, известна като автор на биографиите на политици и членове на британското кралско семейство, ще издаде книга, която хвърля светлина върху неизвестни досега факти за отношенията и живота на британския принц Чарлз и съпругата му Даяна.

Повод е 20-та годишнина от смъртта на Даяна в автомобилна катастрофа на 31 август, 1997. Книгата ще се казва "Прин Чарлз: Страстите и парадоксите на един невероятен живот" и ще излезе на пазара в началото на април.

В британската преса вече се появиха откъси и описания на събития, за които разказва авторът. Например, The Daily Mail пише защо Чарлз се жени за жена, която никога не е обичал. 

По онова време, за това е настоял бащата на принца, херцог Филип Единбургски. В писмо до сина си, който тогава често забелязван в компанията на Даяна Спенсър, херцогът обяснява, че сватбата е неминуема, или репутацията на една млада дама може да пострада непоправимо. Чарлз, който не е готов да мине под венчилото се поддава на аргументите на баща си, които го плашат.

Авторът пише, че Даяна и Чарлз никога не си пасват, все па са женени 15 години. Между съпрузи никога не е забелязана искра на романтична любов.

Както знаете, най-голямата любов на принца винаги е била Камила Шанд (след брака - Паркър Боулс), с която се е запознал през 1972. Въпреки това, за кралския двор, тя се оказва "не достатъчно чиста", за да стане съпруга на Чарлз. Докато скромната и прекрасна Даяна Спенсър създавала впечатление на младо и невинно момиче. Въпреки това, дори и след сватбата, двойката не намира общи интереси и хобита.

Книгата описва, как Диана често е унижавала съпруга си, казвайки му, че никога няма да стане Крал, знаейки колко болка му причиняват тези думи. И от първия ден на брака принцесата изпитвала огромна ревност от  Камила. 

Според автора, ревността била толкова силна, че приемала болезнени форми, които провокирали пристъпи на параноя, булимия и самонараняване. За да привлече вниманието към себе си Даяна паднала нарочно по стълбите, докато е в третия месец на бременността. "Най-тъжното в трагично в живота на Даяна бе, че дори и роднините не можеха да я убедят, че е необходимо да отиде на лекар и да започне лечение" - цитират извадки британските медии.

Чарлз игнорирал поведението на съпругата си. И вместо да я подкрепи, той напълно се отдава на страстта си към Камила. През 1984 г., двойката започват да спят в отделни спални. Две години по-късно, Даяна е имала афера с офицерът Джеймс Хюйт, за което тя признава през 1995.

Признанието е още една причина за развода на двойката, чийто брак е безвъзвратно унищожена. Даяна и Чарлз се развеждат през 1996 г., а през 2005 г. той се жени за Камила.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати