Меню

Избрани новини

Звездите

Готвачът на принцеса Даяна разказа за кулинарните й пристрастия

Коледна картичка
Снимка: Royal photo

На 1-ви юли Лейди Ди щеше да навърши 56 години

В навечерието на рождения ден на принцеса Даяна, която на 1 юли щеше да навърши 56 години, британски журналисти публикуваха интервю с главния готвач Каролин Роб, която готвела за кралското семейство в периода 1989-2000. Жената разказа за храна, която лейди Ди мрази.

Според Роб, принцесата и нейният съпруг Чарлз са се опитвали да се хранят само със здравословна храна. Всички зеленчуци и плодове на масата на кралското семейство са били отглеждани в местната зеленчукова градина.

Освен това, другите продукти, като хляб, макаронени изделия и дори майонеза са били печени и приготвяни точно в кухнята на монарсите, които рядко изпращат някой до магазина или на пазара, тъй като се доверяват само на собствените си готвачи.

Каролин споделя също, че противно на общите стереотипи, кралското меню не се състои само от деликатеси. Напротив, те се сервирали само по специални поводи. Що се отнася до останалото, принцеса Даяна, Чарлз и кралската двойка предпочитали познатата на обикновените британци, но качествена кухня.

Единствената съставка, която кралските готвачи е трябвало да избягват, била … чесън.

"Когато ви се налага постоянно да общувате с много хора, особено на високо ниво, важно е дъхът ви да е свеж. Затова чесънът бе подложен под пълна забрана. За други ограничения не мога да си спомня",  казва още Шеф Роб.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза