Меню

Избрани новини

Звездите

Принц Чарлз бил жертвата в брака с Лейди Ди

В писма до Нанси Рейгън, Чарлз разказва с огорчение за трагичния брак с Даяна

В архивите на фондация "Роналд Рейгън" са открити писма, изпратени до съпругата на американския президент, Нанси. Едно от тях е с дата 21 юни 1992. Авторът на тези бумаги се оказа представителят на Британското кралско семейство принц Чарлз. 

Престолонаследникът е бил много близък приятел със семейство Рейгън. Писмата започващи с обръщението "Скъпа моя Нанси", са съхранени от бившата първа дама на Съединените щати до смъртта й на 94 години, пише Starhit.

В един пасаж, Чарлз се оплаква от брака си с принцеса Даяна. По това време двойката е женена от 11 години. 

"Никой не може да разбере сериозността на тази ситуация, сам не попадне в нея, така че всеки ден започва да става по-зле и по-зле. Обещавам, един ден ще ти разкажа цялата история, но това е толкова ужасно, че само няколко души, които не са очевидци на събитията, биха повярвали. Това напомня на гръцка трагедия"

Признанието на Чарлз изненадва онези, които знаят, че като представител на синята кръв, той не обича публично да изразява емоции. Ето с тези думи той описва семейния живот с Даяна:

"Беше толкова ужасно ... тогава малцина биха могли да го повярват", пише Чарлз.

В архивните писма наследника на Елизабет II пише, че в навечерието на първото десетилетие от брака им с Даяна писатели и журналисти са започнали да пишат ужасни книги. "Не можеш да си представиш какво е написано в тях?" - споделя Чарлз.

Всички писма с различен жанр и настроение са написани с черно мастило върху специална хартия, която използва принца. Той е изпращал мислите си до Нанси от различни места в Англия. Почеркът на принца се отличава с характерните точки на английската буква "i".

Даяна и Чарлз бяха женени около 15 години. Близки от обкръжението им отбелязват, че лейди Ди винаги е привличала вниманието на хората, а съпругът й остава в сянката на нейната слава. В биографията "Чарлз Сърцето на краля" на авторката Катрин Майер има пасаж, който се отнася до едно много неудачно изказване на принца.

"Един от най-известните си гафове той направи по време на интервю за годежа, когато един журналист попита него и Даяна Спенсър, може ли да се каже, че са влюбени един в друг. "Разбира се!" – отговаря Даяна. "Каквото и да означава това "влюбени ", казва младоженеца с непроницаемо лице. 

Неспособността му да обича "кралицата на сърцата на хората", както много точно охарактеризира своята социална роля Даяна, веднага го прави подлец и нищожество в очите на хората", се казва в биографията.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза