Меню

Избрани новини

Звездите

Морган Фрийман нарече обвиненията в насилие лъжа, но се извини

Носителят на Оскар обясни, че с шегите си се опитва да разчупи обстановката

Американският актьор Морган Фрийман, обвинен от осем жени в тормоз и неприемливо поведение на работното място, заяви, че това е лъжа.

"Аз съм шокиран, че на 80 години мога да бъда дискредитиран без да им мигне окото от публикации в медиите", се казва в изявлението на Фрийман, цитирано от Ройтерс.

"Но също така искам да бъда ясен: Не съм създал опасна [за жените] ситуацията на работното място. Не съм посягал на жените. Не съм предлагал работа или повишение в замяна на секс. Всяко предложение, че съм го направил е абсолютно невярно ..." - подчерта актьорът.

Според Фрийман, той е човек, за който е важно жените и мъжете около него да се чувстват спокойни и непринудени. Затова и той много често се опитва да се шегува и да прави комплименти на жените - по негово мнение, това било непринудено и изключително с чувство за хумор.

"Очевидно е, че не винаги се получаваха [шегите] така както исках. Така че се извинявам и ще продължа да се извинявам на тези, които съм наскърбил, дори и неволно." - каза актьорът.

На 24 май CNN публикува резултатите от своето разследване, по време на което осем жени, заявиха пред изданието, че са станали жертва на тормоз и неподходящо поведение от страна на носителя на наградата "Оскар" Морган Фрийман. 

Други осем заявиха, че са очевидци на подобни действия на холивудската звезда.

По-специално, една от интервюираните каза за телевизионния канал, че когато през 2015 г. получава работа като асистент-продуцент на снимачната площадка на комедията "Да напуснеш уграта със стил" с Фрийман, Майкъл Кейн и Алън Аркин, работата по проекта се превърнала за младото момиче в няколко месеца на тормоз. 

Според нея, против волята си, Фрийман я докосвал и пускал коментари за тялото и дрехите й почти всеки ден. Също така, актьорът слагал ръце на на кръста на продуцентската асистентка и я огледждал. Един ден, според момичето, Фрийман се опитал да вдигне полата й, чудейки се дали тя носи бельо.

Според други източници на CNN, Фрийман се държал неприлично и на снимките на други филми.

Въпреки това, десетки други, които са работили с Фрийман или за него, заявяват пред Си Ен Ен, че никога не са забелязали съмнително поведение от негова страна и го характеризират като ненадминат професионалист и на снимачната площадка и в офиса.

Миналата година, Фрийман, който е един от най-блестящите актьори на Холивуд - навърши 80 години. Кариерата му във филмите покрива около половин век. 

Ролите в "Да возиш мис Дейзи" и "Изкуплението Шоушенк" в началото на 80-те и 90-те години донесоха на Фрийман слава. През 2005 г. той спечели "Оскар" в категорията "Най-добър актьор" за филма "Момиче за милион долара".

Морган Фрийман се нареди сред имената на други известни холивудски звезди, които от есента на миналата година са обвинени в сексуален тормоз на десетки колеги - жени и мъже. Миналия петък продуцентът и режисьор Харви Уайнстийн бе задържан по обвинения в изнасилване и сексуален тормоз - от излагането на които започна тази кампания в Холивуд. 

Той беше обвинен в изнасилване, но в крайна сметка Уайнстийн излезе под гаранция от 1 милион долара.

След него твърденията за тормоз бяха предявени срещу актьорите Кевин Спейси и Дъстин Хофман, комикът Луи Кси Кей, режисьорите Ларс фон Триер и Люк Бесон и други мъже. 

В резултат на тази вълна през 2017 г. списание "Тайм" признава за "Хора на годината" участниците в движението срещу сексуално насилие "Нарушители на мълчанието".

Майк ТайсънКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати