Меню

Избрани новини

Клюкарник

Роман Полански ще съди Филмовата Академия за отнетото му членство

Режисьорът нарича организацията връчваща оскарите "куп лицемери"

Полско-френския режисьор Роман Полански е решил да се обърне към съда с иск срещу Академията за филмови изкуства и науки на САЩ, която го лиши от статута на член на организацията заради обвинения в сексуален тормоз, съобщава "Лос Анджелис Таймс", позовавайки се на адвокат Харланд Браун.

"Единственото нещо, което искаме, е изслушване, възможност да представим нашата страна", каза Браун.

Той добави, че решението на организацията е нарушение на законодателството на Калифорния, и изрази надежда, че Академията ще предпочете да разгледа ситуацията и "да започнем отначало", вместо да влезе в съда.

Както беше отбелязано, новите правила на организацията, приети през януари, позволяват да се вземе решение относно изключването на членовете на Академията, дори и да не са изразили позицията си.

Браун отбелязва, че Полански нарича организацията "куп лицемери", който му е присъдил Оскар за филма "Пианистът", въпреки че знае за обвиненията срещу него.

По-рано ръководството на американската филмова академия гласува лишаването на режисьора Роман Полански от статута на свой член. Същата съдба сполетя и продуцента Харви Уайнстийн обвинен в сексуален тормоз и изнасилване.

Роман ПоланскиКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати