Меню

Избрани новини

Риалити

Милионер по неволя! След 31 години в затвора погрешка, той получава един милион

Първата сума е 353 хиляди долара, останалите по 3350 на месец

Американец, който погрешно прекара 31 години затвор, получава обезщетение от един милион долара, съобщава новинарксия портал Фокс 17.

Лорънс Маккини от щата Тенеси бе освободен през 2009 г., след като по неговия случай са открити нови доказателства. 

Обвиненията на 61-годишният мъж в изнасилване и кражба с взлом бяха отхвърлени, а той получава минимално обезщетение от 75 долара.

"Моите двадесет, тридесет и четиридесет години бяха отнети от правителството. Нямах възможност да организирам живота си.", оплаква се Маккини. Той получава възможност да поиска увеличение на обезщетението осем години по-късно на 20 декември 2017 г., когато губернатора го реабилитира.

Комисията разглеждаща жалби срещу щата се е ангажирала да плати максималната компенсация, която се полага в случай на лишаване от свобода по грешка - един милион долара.

Маккини незабавно ще получи 353 хиляди долара, за да може да плати за услугите на адвокат и да изплати дълговете си, а останалите 647 хиляди ще бъдат разделени на месечни плащания от по 3 350 долара. Държавата гарантира да осигури плащанията в продължение на най-малко десет години, в случай на смърт, парите ще бъдат изплатени на съпругата и наследниците му.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Вярвате ли, че Юлиан Вергов е пребил Диана Димитрова?

 

Покажи резултати