Меню

Избрани новини

Звездите

Подслушване! Хю Грант получава шестцифрено обезщетение

Скандалът с незаконното подслушване избухна преди 7 години

Британският актьор Хю Грант ще получи шестцифрена сума от вестникарската група „Мирър“ (Mirror Group Newspapers) в случая по подслушването на актьора, съобщи "Би-би-си".

Съответното решение е взето от върховния съд. Според информацията, Грант ще даде присъденото обезщетение на организацията Hacked Off.

През 2011 г. актьорът обвини редица британски вестници, включително Mail On Sunday в подслушване на телефона му, в преследване на него и приятелката му и незаконно проникване в неговия дом.

Скандалът около незаконните методи на работа на журналисти от различни британски издания се засили, когато стана ясно, че таблоида News Of The World е получил незаконен достъп до гласовата поща на телефоните на хиляди британци - не само известни личности, но и жертви на престъпления и терористични атаки.

В резултат на това News Of The World бе закрит и последваха поредица от шумни оставки. 

От постовете си се отказаха директора на Скотланд Ярд сър Пол Стивънсън и ръководителката на издателството News International Ребека Брукс.

През 2012 г. Грант получи "солидна сума" като обезщетение от News Of The World, а през 2014 г. бе съобщено, че съдът в Обединеното кралство обяви присъда на репортери по скандалния случай за подслушването. 

На година и половина затвор е осъден бившият главен редактор на News Of The World Анди Колсън. Трима други служители бяха осъдени на затвор от 6 до 12 месеца.

Мелания Тръмп

По публикацията работи Елза ПариниКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Какво е нужно да се направи за да се спре домашното насилие?

Според вас кое е най-важното, което трябва да предприеме държавата и обществото за да се спре насилието над партньори?

 

Покажи резултати