Меню

Избрани новини

Звездите

Подслушване! Хю Грант получава шестцифрено обезщетение

Скандалът с незаконното подслушване избухна преди 7 години

Британският актьор Хю Грант ще получи шестцифрена сума от вестникарската група „Мирър“ (Mirror Group Newspapers) в случая по подслушването на актьора, съобщи "Би-би-си".

Съответното решение е взето от върховния съд. Според информацията, Грант ще даде присъденото обезщетение на организацията Hacked Off.

През 2011 г. актьорът обвини редица британски вестници, включително Mail On Sunday в подслушване на телефона му, в преследване на него и приятелката му и незаконно проникване в неговия дом.

Скандалът около незаконните методи на работа на журналисти от различни британски издания се засили, когато стана ясно, че таблоида News Of The World е получил незаконен достъп до гласовата поща на телефоните на хиляди британци - не само известни личности, но и жертви на престъпления и терористични атаки.

В резултат на това News Of The World бе закрит и последваха поредица от шумни оставки. 

От постовете си се отказаха директора на Скотланд Ярд сър Пол Стивънсън и ръководителката на издателството News International Ребека Брукс.

През 2012 г. Грант получи "солидна сума" като обезщетение от News Of The World, а през 2014 г. бе съобщено, че съдът в Обединеното кралство обяви присъда на репортери по скандалния случай за подслушването. 

На година и половина затвор е осъден бившият главен редактор на News Of The World Анди Колсън. Трима други служители бяха осъдени на затвор от 6 до 12 месеца.

Мелания Тръмп

По публикацията работи Елза ПариниКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

На коя от топ дестинациите бихте почивали през зимата?

Азия, Карибския регион или Мексико са ви на сърце

 

Покажи резултати