Меню

Избрани новини

Звездите

Кейти Пери вбеси монахини, нанася се в манастира им (снимки)

Певицата си купи църковен имот за 14,5 милиона долара

Калифорнийският съд в Лос Анджелис в дело между певицата Кейти Пери и Римокатолическата архиепископия присъди обезщетение 10 милиона долара в полза на певицата за закупуването на бивш манастир в предградието на Лос Анджелис, Сан Фелис, който Пери реши да превърне в свой дом.

След 2-годишни съдебни войни певицата спечели делото срещу монахините, които не й позволяваха да купи бившия католически манастир и я обвиняваха във вещерство. До съд се стигна, след като преди 2 години 32-годишната изпълнителка предложи колосалните 14,5 млн. долара, за да се сдобие с имота, но монахините, живели преди нея там, решиха, че Пери не е подходящ собственик. 

Божиите служителки дори заявиха, че всъщност те са собствениците и няма да дадат имота на никой друг освен на местната бизнесдама Дана Холистър. Когато Кейти Пери каза, че е посещавала легендарния град Салем, монахините отправиха и обвинение във вещерство срещу нея. Съдията по делото обаче отсече, че монахините нямат пълномощия да продадат имота на Холистър.  

ЦЕЛИЯТ РАЗКОШ НА МАНАСТИРА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК!

Поп звездата си създаде главоболията с общността на монахините в Лос Анджелис след като предложи да закупи църковния имот на върха на хълма от архиепископ Хосе Гомес за 14,5 милиона долара. 

Бившият манастир Лос Фелис на сестрите от Непорочното Сърце на Мария беше наскоро продаден на ресторантьор за 15.5 милиона долара, но тази продажба пропадна. И ако се съди по снимките на красивия имот разположен на 32 декара, не е чудно, колко много хора се включиха в борбата за него.

Евентуалното преминаване в ръцете на нови собственици предизвика разрив между архиепископа и сестрите по отношение на това, кой действително има право да продаде този конкретен имот.

Обширният бивш манастир е известен също като къщата на Ърл С. Антъни  построена през 1927 г. от Бърнард Майбек. Единствено архитектурният принос на Майбек към дизайна на имота съчетава двете средновековни, готически, испански и Тудор елементи. 

Имотът първоначално е бил построен за бизнесменът Ърл С. Антъни, основател на KFI-AM и собственик на веригата автокъщи Packard.

По-късно имотът е купен от сър Даниел Донъхю и графиня Бърнардин Мърфи Донъхю в началото на 1950-те години. След смъртта на графинята, сестрите на Непорочното Сърце на Мария събират парите си заедно, за да закупят имота през 1972 г. . Те го заемат до 2011 г., когато архиепископът на църквата ги принуждава да се изнесат на друго място, твърдят сестрите.

С надежда за разрешаване на конфликта, Кейти се срещна със сестрите и изпя госпъл песента "Oh Happy Day" за тях. 

Кейти Пери

За тези, които не знаят, Пери действително е издавала албум с християнски песни, преди да стане световна поп сензация. Очевидно сестрите не са били впечатлени от жеста й ако съдим по изказването на сестра Рита Каланан, която говори в шоуто „Тудей” - "Нашите дни не са щастливи, от тогава, мога да ви уверя."

Кейти Пери не е първата звезда мечтаеща да стане собственик на църква или манастир. Първа желание да купи свято място, изяви Бионсе. Сега е ред на певицата, която иска да живее в манастир, но не като монахиня. Зад стените светото убежище Кейти Пери иска да направи свой дом.

Кейти Пери бе обявена за най-високоплатена певица за 2015 от списание Форбс с приходи от 135 милиона долара.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати