Меню

Избрани новини

Пикантерии

Проучване! 94% от жените в Холивуд са пострадали от сексуален тормоз

За насилие говорят жени продуценти, сценаристи, режисьори, редактори и други професии в киното

Резултатите от анонимно проучване, поръчано от USA Today, показват, че 94% от жените, които са работили или работят в Холивуд, са били изправени пред сексуално насилие.

По-голямата част от 843 жени, участвали в изследването заявяват, че са имали неприятен опит със сексуален подтекст, коментари, нежелано докосване, директни предложения за секс с изисквания за голи прослушвания без предизвестие. Тормозът, по правило, идва от влиятелни по-възрастни мъже.

Не само актрисите говорят за тормоз, но и продуцентите, сценаристите, режисьорите, редакторите и представителите на други кинематографични професии. Всяка пета от интервюираните жени признават, че поне веднъж са били принудени да отстъпят пред тормоза.

Пред "Billboard", директорът на Центъра за равенство и здраве в Университета на Калифорния Анита Радж, коментирай резултатите от проучването и констатациите на USA Today с повишено внимание. Тя се съгласи, че получените данни заслужават внимание и предизвикват известна загриженост относно рязката разлика от обичайните данни за злоупотреби на работното място.

Припомнете си, темата за сексуалния тормоз в Холивуд изплува на дневен ред през есента на 2017 година. В основата на този феномен беше влиятелният продуцент Харви Уайнстийн и актьорът Кевин Спейси, срещу които бяха изказани редица публични обвинения. Самият Спейси получи обвинения в тормоз от няколко мъже.

Списание "Тайм" посвети на проблемите на жертвите на тормоз специален брой "Личността на годината" и движението „Me Too“ в подкрепа на засегнатите жени, което се разпространи по целия свят.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

На коя от топ дестинациите бихте почивали през зимата?

Азия, Карибския регион или Мексико са ви на сърце

 

Покажи резултати